‘Toekomst Chelsea in gevaar door Abramovich’

Foto: ‘Toekomst Chelsea in gevaar door Abramovich’

Er dreigt een dramatische wending bij Chelsea. Volgens de BBC dreigt de overname van de Premier League-gigant alsnog te klappen en dat heeft mogelijk grote consequenties.

Begin deze maand werd bekend dat Todd Boehly voor een miljardenbedrag de nieuwe eigenaar van Chelsea gaat worden. De Britse overheid moet de overname nog goedkeuren, maar er dreigt nóg een obstakel. Roman Abramovich zou namelijk terugkrabbelen vanwege ‘ernstige zorgen’ over de verkoop van de Londenaren.

Abramovich zou ‘niet akkoord gaan met de verkoopstructuur die de Britse overheid zou garanderen dat het geld naar goede doelen gaat’, zo meldt de BBC. “Er zijn nog twee grote struikelblokken. Ten eerste waar het geld van de opbrengst zal komen te staan, ten tweede welke wettelijke garanties de regering zal worden gegeven dat het geld effectief naar goede doelen gaat.”

Abramovich heeft toegezegd dat alle opbrengsten naar goede doelen gaan, maar hij zou dit niet juridisch willen toezeggen. Ondertussen dringt de tijd. Er liggen deadlines voor eind mei/begin juni. Mocht Chelsea deze deadlines niet halen, dan kan de club worden uitgesloten van Europees voetbal of zelfs van Premier League-voetbal.

De verkoop moet daarom ‘deze of volgende week’ grotendeels worden afgerond. Begin juni komt de Premier League bijeen voor het verstrekken van de licenties. 

TIP: Wint Chelsea van Leicester? De odd is 1.39!

Gaat Chelsea dit overleven?

  • Ja
  • Nee
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie