Ten Hag kritisch op Berghuis: “Op die plek functioneert hij niet”

Foto: Ten Hag kritisch op Berghuis: “Op die plek functioneert hij niet”

Toen Steven Berghuis de zeer pikante overstap van Feyenoord naar Ajax maakte, was dat in principe voor de rechtsbuitenpositie. Per toeval kwam de aanvaller op tien te spelen en dat rendeerde gelijk goed. Trainer Erik ten Hag had de Oranje-international vervolgens nog even nodig aan de rechterkant, maar daar kwam hij niet uit de verf.

De Amsterdammers hadden tijdens het slot van de competitie te maken met een waslijst aan afwezigen. Ten Hag wilde in principe niet van systeem wisselen, maar vond dat hij geen keuze had. “In de eindfase wil je liever geen grote dingen veranderen”, laat de oefenmeester weten aan het Algemeen Dagblad. “Om dan nog een systeem te veranderen… Maar ik vond dat we te weinig wapens hadden. Met Steven Berghuis op rechts. Dat functioneerde niet. In het begin zag ik dat ook.”

“Dat ligt niet aan Steven”

Ten Hag is er desondanks van overtuigd dat Berghuis ook prima vanaf rechts uit de voeten kan. “Dat ligt niet aan Steven, maar aan de combinatie van spelers. Ik weet zeker dat hij vanaf rechts geweldig gaat spelen als je een snelle spits en linksbuiten hebt.”

“Noussair Mazraoui viel weg, waardoor we helemaal geen dynamiek meer op rechts hadden”, vervolgt Ten Hag. “Ik dacht dat Antony na zijn schorsing tegen Groningen terug zou keren, maar hij kwam door een blessure helemaal niet meer. Ik weet wel zeker dat ik iedereen recht in de ogen kan aankijken. ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld. Eén ding stond altijd bovenaan: het team.”

TIP: Ruim 3x je inzet als Oranje wint van België in de Nations League! Grijp daarnaast €250 bonus bij Circus, klik hier!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Berghuis als tien veel beter dan rechtsbuiten?

  • 100%
  • Vind ik niet
301+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie