“Hoe het eindigt is een nachtmerrie, zoveel nederlagen”

Foto: “Hoe het eindigt is een nachtmerrie, zoveel nederlagen”

Gistermiddag besloot FC Groningen zijn teleurstellende seizoen met een passend resultaat: er werd thuis met 2-3 verloren van SC Cambuur. Tot teleurstelling bij afzwaaiend trainer Danny Buijs, die in januari al te horen kreeg dat zijn aflopende contract niet verlengd zou gaan worden deze zomer.

“Hoe het eindigt is een nachtmerrie, met zoveel nederlagen”, treurt Buijs bij Voetbal International. “Dat doet heel veel pijn. Maar als ik kijk hoe de mensen op me reageerden, de steun die ik heb ontvangen. Dat zorgt voor veel emotie bij me. Heel cynisch gezegd is mijn periode hier geëindigd zoals hij is begonnen: met heel veel nederlagen. Kennelijk is er tussendoor ook dusdanig veel goed gegaan dat de mensen uiteindelijk zo op me reageerden.”

“Op deze manier had ik niet willen eindigen, maar ik kijk met een mooi gevoel terug op de vier jaren als geheel. Qua punten zijn we over die vier seizoenen de nummer zeven van Nederland. Zaterdag heb ik een mooi gesprek gehad met Wouter Gudde (directeur, red.), waarin we hebben teruggeblikt op mijn tijd bij de club. Daaruit kwam heel veel waardering naar voren. Bijvoorbeeld dat de club er mede door transfers die er de afgelopen jaren gerealiseerd zijn er financieel nu heel goed voor staat.”

Op naar België?

Buijs wordt zelf inmiddels gelinkt aan KV Mechelen uit België. “De afgelopen periode heb ik veel aanvragen gehad voor kennismakingsgesprekken. Dat heb ik afgehouden, want ik wilde met FC Groningen bezig zijn. Nu komt er tijd om naar de toekomst te gaan kijken.”

TIP: Ruim drie keer je inleg als Mechelen deze week wint van RC Genk!

Buijs zou een goede zijn voor Mechelen

  • Eens
  • Oneens
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie