TRANSFERUURTJE: Groot Suárez-nieuws voor Ajax, PSV wil stunten

Foto: TRANSFERUURTJE: Groot Suárez-nieuws voor Ajax, PSV wil stunten

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

FC Utrecht haalt Nick Viergever terug naar de Eredivisie. De verdediger heeft nog een doorlopend contract bij Greuther Fürth, maar kan de Duitse club transfervrij verlaten na de degradatie naar de Tweede Bundesliga. Voor Utrecht is Viergever een welkome aanvulling op de selectie, gezien de Domstedelingen Willem Janssen zag stoppen en Tommy St. Jago nog langdurig aan de kant staat met een zware knieblessure.

Cody Gakpo speelde vanmiddag misschien wel zijn laatste wedstrijd voor PSV, tegen PEC Zwolle. De aanvaller wilde na afloop van de 1-2 zege nog niet al te veel kwijt over zijn toekomst. “Of ik er al uit ben? Nee, ik weet nog niks”, zegt de 23-jarige Gakpo op ESPN. “Ik moet nog even kijken hoe alles gaat lopen. Nu is het zaak om alles op een rijtje te zetten om te kunnen zien wat de beste optie is.”

Datzelfde PSV is voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe eerste doelman. Daarbij viel eerder al de naam van Valencia-doelman Jasper Cillessen als mogelijk nieuwe eerste keeper. De Eindhovenaren schaken echter op meerdere borden en hebben ook serieuze interesse in Anderlecht-doelman Hendrik van Crombrugge meldt Voetbal International. PSV zal voor de 29-jarige Van Crombrugge een transfersom moeten betalen, gezien de doelman nog tot de zomer van 2025 een contract heeft. Bij Anderlecht is de doelman een vaste waarde onder de lat, dus is het nog maar de vraag of de ervaren doelman wel open staat voor een transfer naar Eindhoven.

Luis Suárez vertrekt aan het einde van het huidige voetbalseizoen transfervrij bij Atlético Madrid, zijn aflopende contract wordt niet verlengd. De Uruguayaan is daarom kosteloos op te pikken; waardoor een terugkeer naar Ajax mogelijk lijkt. Atlético heeft inmiddels officieel bevestigd dat Suárez voor een vertrek staat. Volgens ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano, die het vrijwel altijd bij het juiste eind heeft, voelt de 35-jarige spits er niets voor om af te bouwen in de Major League Soccer (hij wordt nogal eens gelinkt aan Inter Miami), maar wil hij actief blijven in Europa. Dat betekent dat een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA een optie zou kunnen zijn.

Dat er bij Ajax wat gaat veranderen in de transferzomer staat sowieso al wel vast: verschillende belangrijke krachten zijn op weg naar de uitgang, maar daar staat natuurlijk óók wat tegenover. De Amsterdammers werken aan drie inkomende transfers. Suárez wordt nog niet concreet genoemd, maar wel Owen Wijndal (AZ), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Brian Brobbey (RB Leipzig).


Buitenland:

FC Barcelona lijkt er sportief weer zo goed als bovenop. In LaLiga speelt het zich vermoedelijk naar de tweede plaats, ten koste van Atlético Madrid. De Catalaanse club wil de concurrent uit Madrid ook op de transfermarkt een hak zetten door een sterspeler weg te roven. Zo zou Barça volgens Fichajes João Félix willen wegkapen uit het Wanda Metropolitano-stadion. De Catalanen toonden in het verleden al interesse in de jonge Portugees, maar hij bleef toen op post. Félix heeft er een degelijk seizoen opzitten in de competitie met acht goals en vier assists in 23 wedstrijden.

En tot slot: Jean-Paul Boëtius heeft zijn laatste duel voor FSV Mainz 05 gespeeld. De Nederlandse aanvaller vertrekt transfervrij, iets dat de Bundesliga-club wilde voorkomen. Zaterdag na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt vertelde trainer Bo Svensson dat Mainz achter het net vist. “We wilden dat hij bleef. Hij was een erg belangrijke speler die altijd alles gaf. Maar hij is een volwassen man die een beslissing heeft genomen die voor hem het beste is.”

TIP: Een zege van Duitsland in de Nations League tegen Italië levert bijna 3x je geld op! Pak nu €250 bonus bij Circus!

Speelt Suarez volgend seizoen weer voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
371+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:15
253+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
4+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3273+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
24+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
410+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
174+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
15:46
120+
‘Brobbey 80 miljoen waard na EK’
15:27
55+
‘PSV start nieuwe samenwerking met buitenlandse club’
15:14
77+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
93+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
16+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
254+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
23+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
53+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
223+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
381+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
293+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
135+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
33+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie