Schreuder snoeihard: ‘Zelfs bij Katwijk beter geregeld’

Foto: Schreuder snoeihard: ‘Zelfs bij Katwijk beter geregeld’

Gistermiddag vond de laatste speelronde van de Eredivisie plaats; daarin verloor PEC Zwolle van PSV (1-2), maar dat duel ging slechts nog om des keizers baard aangezien de Blauwvingers midweeks door een nederlaag tegen Sparta al waren gedegradeerd.

Het doel is om binnen een jaar terug te keren op het hoogste niveau, maar trainer Dick Schreuder, die in november bij de club begon, heeft daar voorlopig een hard hoofd in. “Hoe kan je een voetbalbedrijf leiden als je geen normaal trainingsveld hebt? Dat je ook nog eens moet delen met jeugd”, foetert Schreuder in De Stentor.

“Daar begint het toch mee? We hebben het hier wel over een voetbalclub, hè! Waar je spelers wilt opleiden en beter wil maken. Op één veld kun je niet twee keer per dag trainen. Dan is dat snel kapot.” Organisatorisch klopt er ook weinig van bij PEC, vindt de trainer. “Soms wordt mij verweten: je bent alleen hoofdtrainer van Katwijk geweest. Maar ik durf te zeggen dat bij Katwijk heel wat dingen beter en sneller zijn geregeld dan bij PEC.”

“Dat is een harde uitspraak, maar is wel zo. Echt, wat ik hier heb aangetroffen, kan gewoon niet meer qua professionaliteit.” De degradatie verrast hem dan ook amper. “Dat is iets van de laatste drie jaar.” Financieel is het ook niet al te rooskleurig gesteld in het MAC3Park Stadion. “Toen ik hier kwam, was me niet verteld dat er vrijwel niets mogelijk is. En dat is niet fijn voor mij, als beginnend hoofdtrainer.”

‘Dan gaat de club het niet redden’

Zo werd linksback Mees de Wit noodgedwongen voor zo’n twee miljoen euro verkocht aan AZ. “Ineens hoorde ik dat hij verkocht moest worden. Omdat er geld nodig was. Ik weet: bij elke club gebeurt er wel wat. Maar bij ons het wel extreem, helemaal met alles wat gelekt wordt. Echt, als het haantjesgedrag intern zo blijft, gaat de club het niet redden.”

Toch betekent het alles niet dat Schreuder deze zomer al weer per se wil vertrekken uit Overijssel. “Nee, op dit moment blijf ik gewoon. Vergeet niet dat ik nog een doorlopend contract heb. Ik ben hier niet voor niks naar toe gegaan. Ik heb laten zien dat ik wil vechten voor de club en de spelers. Maar de randvoorwaarden moeten wel goed zijn. De komende weken wil ik daarover meer duidelijkheid.” Wel moeten er aankopen gedaan gaan worden, vindt Schreuder. “Minimaal zes. En dan het liefst ook nog eens kwalitatief goede spelers.”

TIP: Volgend seizoen vind je ook in de KKD de allerbeste odds op wedstrijden van PEC Zwolle!

Schreuder overdrijft hiermee

  • Eens
  • Oneens
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
15+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
29+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
14+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
31+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
225+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
45+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
83+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
193+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
73+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
688+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
151+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
41+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
324+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
714+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
192+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
328+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie