Ten Hag en Schreuder plannen ‘Ajax-overdracht’

Foto: Ten Hag en Schreuder plannen ‘Ajax-overdracht’

Erik ten Hag gaat binnenkort om tafel met de nieuwe Ajax-trainer Alfred Schreuder. De nieuwe manager van Manchester United gaat met Schreuder om tafel om de huidige stand van zaken bij Ajax te bespreken. Ten Hag heeft er alle vertrouwen in dat Schreuder een uitstekende opvolger is.

In De Telegraaf laat Ten Hag weten dat Schreuder graag een soort van overdracht wil. “Ik heb hem geappt en hij wil als een soort overdracht graag met me praten. Ik denk dat er een goede organisatiestructuur ligt, waar Marc Overmars en ik hard aan hebben gewerkt.” De oefenmeester ziet ook een voordeel in de komst van Schreuder, die eerder al onder Ten Hag werkte. “Wij zijn hier samen begonnen, hij weet waar Ajax op dat moment stond en welke ontwikkelingen de club qua cultuur en structuur heeft doorgemaakt. We hebben onze identiteit ’dominant voetbal’ versterkt. De kunst – en de grote uitdaging daarin – is om hierin volgende stappen te zetten.”

Hoog verwachtingspatroon

Ten Hag denkt wel dat Schreuder voor een flinke opgave staat de komende jaren. Met name het verwachtingspatroon van buitenaf zal hoog zijn verwacht de oefenmeester. “Dat heb ik na de uitschakeling in de Champions League door Benfica ervaren. Alle Ajax-fans en zelfs de media waren zo ontzettend teleurgesteld. Op een gegeven moment kun je bijna niet meer aan de verwachtingen voldoen.” Schreuder komt over van Club Brugge, waarmee hij zich afgelopen weekend kroonde tot landskampioen van België. 

TIP: Wint Manchester United bij Crystal Palace? Pak 2.30 keer je inzet!

Kan Schreuder de komende jaren voldoen aan het hoge verwachtingspatroon?

  • Ja
  • Nee
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie