Tijdperk Schmidt eindigt met zege dankzij Ledezma

Foto: Tijdperk Schmidt eindigt met zege dankzij Ledezma

Het Kapitel Schmidt is bij PSV vandaag tot een einde gekomen met een 1-2 zege. De Eindhovenaren trokken na een open wedstrijd aan het langste eind dankzij een ijzersterk keepende Yvon Mvogo (11 reddingen!) en een winnende treffer van invaller Richard Ledezma.

Aan PSV-zijde ontbraken vandaag naast de langer geblesseerde spelers ook nog eens Ritsu Doan en Eran Zahavi, die gisteren op de training geblesseerd raakten. Voor laatstgenoemde viel derhalve een afscheidsduel in het water, want Zahavi vertrekt na dit seizoen uit Nederland. Naast Noni Madueke startte ook Armindo Bruma in Zwolle.

En het was ook Bruma die de score opende in het MAC3Park Stadion tegen PEC, dat alles gaf vandaag en op een eervolle wijze wilde afzwaaien in de Eredivisie (vorige midweek tegen Sparta werd de degradatie reeds bezegeld). Bruma prikte raak na een gekraakt schot van Cody Gakpo, die mogelijk zijn laatste duel voor zijn jeugdliefde speelde vandaag.

Heel jong PSV na rust

Lang nagenieten zat er echter niet in, want al vijf minuten later trof Gervane Kastaneer doel. En twee minuten later leek Kastaneer ook de 2-1 binnen te koppen nadat hij aan de aandacht van Jordan Teze en gelegenheidsverdediger Eríck Gutiérrez ontsnapte, maar de VAR greep in wegens buitenspel. Dat deed de VAR eventjes later aan de andere kant, toen Bruma zijn tweede dacht te maken, ook weer.

Na rust maakten onder meer jonkies Dennis Vos, Johan Bakayoko, Maximiliano Romero en Richard Ledezma hun opwachting voor PSV. Het was de in Phoenix (Amerika) geboren Ledezma die zijn ploeg uiteindelijk de zege bezorgde; enkele minuten nadat hij nog een gigantische mogelijkheid miste, prikte hij nu wél raak na een goede pass van Teze. Zijn eerste Eredivisie-doelpunt, de 1-2. Dat was tevens de einduitslag.

Scoreverloop: 0-1 (11′) Bruma, 1-1 (16′) Gervane Kastaneer, 1-2 (73′) Richy Ledezma

Het Kapitel Schmidt is

  • Geslaagd
  • Niet geslaagd
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie