Alfred Schreuder neemt afscheid met landstitel

Foto: Alfred Schreuder neemt afscheid met landstitel

Oefenmeester Alfred Schreuder neemt afscheid bij Club Brugge met de Jupiler Pro League-landstitel. Die werd op zondagmiddag namelijk veroverd door Blauw-Zwart, dat met 1-3 van Royal Antwerp FC won na een vroege achterstand.

Eerder deze week werd bekend dat Schreuder volgend seizoen voor de groep staat bij Ajax, maar hij had nog wel een klusje te klaren met de Bruggelingen. Tegen Antwerp begon Noa Lang in de basis, maar de andere Nederlanders, Ruud Vormer en Bas Dost, zaten in de dug-out.

Al na ongeveer een kwartiertje spelen werd het 1-0 voor de thuisploeg door een goal van Michael Frey en vervolgens liet Antwerp het na om een tweede doelpunt te maken. Dat kwam vooral op het conto van doelverdediger Simon Mignolet, die een gevaarlijke poging van Ritchie De Laet onschadelijk maakte.

Erop en erover

Het zag er dus niet goed uit voor Club, maar dat nam het heft na de rust in handen. De gasten kregen eerst een penalty na een overtreding van Abdoulaye Seck op Lang, die door Hans Vanaken werd benut, en daarna was het hek van de dam. Jack Hendry zorgde voor de 1-2 met een kopbal uit een corner van Eduard Sobol en ook de 1-3 viel uit een hoekschop. Dit keer was het Sargis Adamyan die het afmaakte bij de tweede paal. Vormer en Dost mochten vervolgens hun opwachting maken als invallers, maar er veranderde niets meer aan de stand.

Door de 1-3 overwinning staat Club zes punten voor op de nummer twee Royale Union Saint-Gilloise. Dat heeft nog twee wedstrijden te spelen, maar omdat het gehalveerde puntenaantal van de Belgische verrassing voor de play-offs naar boven werd afgerond, kan Union Club niet meer inhalen.

Scoreverloop: 1-0 (19′) M. Frey, 1-1 (49′) H. Vanaken, 1-2 (64′) J. Hendry, 1-3 (66′) S. Adamyan

TIP: Verdien 6.50 keer je inleg als Anderlecht van Union wint!

Verdiend?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie