Van Dijk en Klopp geven blessure-update

Foto: Van Dijk en Klopp geven blessure-update

Liverpool won gisteren ten koste van Chelsea de FA Cup. Virgil van Dijk stond (natuurlijk) in de basisopstelling van Jürgen Klopp, maar kon de negentig minuten niet volmaken. De aanvoerder van het Nederlands elftal viel uit met een knieblessure. Na de gewonnen finale geven de centrale verdediger en de Duitse toptrainer tekst en uitleg. 

Ik voelde het voor het eerste tijdens een sprint in de eerste helft”, stelde Van Dijk na afloop. “Ik voelde een steek achter mijn knie. Ik speelde verder, maar uiteindelijk kan ik dat risico niet nemen voor het team en moet ik (invaller, red.) Joel Matip vertrouwen. Hopelijk komt het in orde”

Virgil van Dijk

De blessure zou slecht uitkomen voor Liverpool. The Reds hebben Van Dijk hard nodig in de Champions League-finale én de ontknoping van de Prmier LEague, waar Liverpool in de laatste twee speelrondes nog drie punten achterstand op Manchester City moet goedmaken. 

Trainer Klopp maakt zich niet zo veel zorgen over het uitvallen van zijn sterverdediger. “Ik denk dat Virgil in orde is, maar hij had last van een spier”, stelde de prijswinnende coach na afloop van de gewonnen finale. Van Dijk was na het laatste fluitsignaal ook blij met de eerste FA Cup sinds 2006. “Weer een prijs. Het is te lang geleden dat de club de FA Cup won. Beide ploegen kregen vandaag kansen, maar wij hebben de beste keeper van de wereld.”

Liverpool

De rest van het seizoen lijkt dus niet in gevaar te komen voor de Nederlander, De 30-jarige centrumverdediger speelde dit seizoen alweer vijftig wedstrijden voor Liverpool en dat lijken er dus in de laatste weken van het seizoen nog wel wat meer te worden. 

TIP: Wint Liverpool van Southampton? De odd is 1.49x!

Goed nieuws?

  • Ja
  • VAn Dijk is vervangbaar
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie