PSV-directeur Gerbrands gaat los over bedreigingen

Foto: PSV-directeur Gerbrands gaat los over bedreigingen

Niet alleen voor Roger Schmidt is het de laatste wedstrijd als werknemer van PSV. Ook voor algemeen directeur Toon Gerbrands zit zijn tijd in het Phillips Stadion er na de wedstrijd tegen PEC Zwolle op. De directeur heeft bij PSV en AZ lange tijd met de scepter gezwaaid en dat leidde nog wel eens tot bedreigingen. 

Als directeur van de Alkmaarders kreeg Gerbrands voor het eerst te maken met bedreigingen vanuit fans. “In mijn tijd bij AZ kreeg ik eens een kogelbrief. Toen is me uitgelegd dat mensen die kogelbrieven sturen, niks zullen doen. Maar ja, ga dat thuis maar vertellen.”

PSV

Bij PSV ging het er heftiger aan toe. ” Eén periode is echt moeilijk geweest, na het ontslag van Mark van Bommel bij PSV. Ik accepteer spandoeken, ik accepteer spreekkoren, ik accepteer dat mijn Twitter ontploft. Alleen duurde alles toen te lang. En waar ik echt van schrok, was dat de politie zei: er is een nieuwe generatie ‘supporters’, tussen 15 en 19 jaar, en die is onbeheersbaar.”

Dat zorgde in januari 2021 voor een bestorming van het Phillips Stadion tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. “Het wonderlijke was dat de oude harde kern ons meteen liet merken: dit accepteren we niet, dit zijn niet de spelregels. Maar de onbeheersbaarheid ging door, de politie wilde een busje bij mij en bij John de Jong (technisch directeur, red.) thuis in de straat. Permanente surveillance. En John en ik mochten zonder begeleiding niet alleen naar onze auto lopen.”

Toon Gerbrands

Dat zette Gerbrands aan het denken. “In heel korte tijd word je dan als mens geconfronteerd met de vraag: wil ik dit? Waar liggen de grenzen? Hoe wil ik leven? Ik heb toen gezegd: geen busje in mijn straat. Ik wilde niet tegen buren hoeven vertellen dat er dreiging was in de wijk.”

Wel heeft hij sinds dien een camerasysteem laten installeren. “Ik kan het nu wel zeggen: het meest onbesproken onderwerp binnen de voetbalwereld zijn persoonlijke bedreigingen en hoe ermee om te gaan. Van collega’s van andere clubs hoor je ook van alles. Maar vrijwel niemand zegt er iets over in het openbaar. Deels om het niet groter te maken. Deels omdat er ook schaamte is voor hoever het soms gaat. Bij ons is er uiteindelijk nooit een steen door de ruit gegaan. Maar het heeft niet veel gescheeld.”

TIP: Verpest PEC het PSV-afscheid van Gerbrands? De odd is minimaal 5.05x!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
59+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
142+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
51+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
18+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
455+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
56+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
227+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
444+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
215+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
406+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
128+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
95+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
448+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
263+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
213+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
564+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
61+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
97+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
112+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie