Geplaagd Liverpool wint FA Cup vanaf elf meter

De FA Cup is zaterdagavond gewonnen door Liverpool. The Reds hadden 120 minuten (0-0) en een strafschoppenserie nodig, maar uiteindelijk ging Chelsea door de knieën.

Liverpool verscheen in de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap op Wembley, waaronder Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. Manager Jürgen Klopp werd in de eerste helft echter geconfronteerd met een enorme tegenvaller. Steraanvaller Mohamed Salah raakte geblesseerd (lies) en moest noodgedwongen worden vervangen door Diogo Jota.

In de eerste helft waren de beste kansen voor Liverpool. Luis Díaz en invaller Jota zorgden voor serieus gevaar, maar doelman Édouard Mendy wist de nul te houden. Aan de andere kant noteerde Romelu Lukaku een serieuze mogelijkheid namens Chelsea.

Na rust begon Chelsea stormachtig aan de bekerfinale. Dat leidde meteen tot serieuze mogelijkheden, maar doelman Alisson Becker redde zijn elftal. In de slotfase van de reguliere speeltijd kreeg Liverpool weer de beste mogelijkheden van de wedstrijd. Díaz en Andy Robertson raakten in een kort tijdsbestek allebei de paal.

Liverpool-kopzorgen

Gescoord werd er dus niet binnen negentig minuten, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen.

Liverpool ging de verlenging in zonder Van Dijk, die ogenschijnlijk geblesseerd aan de kant bleef voor de hervatting. Ook Robertson haalde het einde van de wedstrijd niet door fysieke problemen. Hoofdpijn dus voor Liverpool richting het einde van de titelstrijd én de finale van de Champions League eind mei.

Na 120 minuten stond de 0-0 stand er nog altijd en dus volgde er een bloedstollende strafschoppenserie. César Azpilicueta (Chelsea) en Sadio Mané (Liverpool) faalden als enige in de reeks van vijf, waardoor het een knock-out werd. Invaller Hakim Ziyech en Jota wisten nummer zes te benutten, maar Mason Mount liet de zevende van Chelsea onbenut. Kostas Tsimikas schoot Liverpool naar de eerste FA Cup in zestien jaar.

TIP: Wint Liverpool de Champions League-finale? Win 2.03 keer je inleg!