‘Hij is de meest onderschatte man in fundament AZ’

Foto: ‘Hij is de meest onderschatte man in fundament AZ’

AZ speelt morgen nog thuis tegen RKC, daarna wachten de play-offs om Europees voetbal. Logischerwijs zal Toon Gerbrands, die zelf morgen na twintig jaar directeurschap in de voetbalwereld met pensioen gaat, aandachtig naar zijn oude liefde kijken.

In een afscheidsinterview met het Algemeen Dagblad wordt gevraagd naar de coaches met wie Gerbrands heeft gewerkt in de loop der jaren; al snel valt de naam van Gertjan Verbeek. “De meest onderschatte man in het fundament van het huidige AZ.”

“Toen hij begon, kreeg hij te horen: alle goede spelers moeten worden verkocht, maar de prestaties moeten hetzelfde blijven. Hij zou het vier jaar gaan doen en na ruim drie jaar werd hij ontslagen. Nota bene na een 2-1 zege op PSV. Maar de spelers waren klaar met Verbeek”, vertelt Gerbrands verder.

Vriendschap

Saillant genoeg beleefde de directeur een historische avond met de trainer ná diens ontslag. “Twee dagen later kwam hij zijn spullen ophalen. Om zeven uur ‘s avonds. Niemand in het stadion, maar ik was er wel. We hebben samen dozen ingeladen en ook nog een boksbal in de auto gezet. Daarna zijn we naar de Chinees gereden. Mensen die ons daar samen zagen, snapten het plaatje niet: Gerbrands gooit Verbeek eruit en toch zitten ze nu samen bier te drinken?! Die avond begon onze vriendschap.”

De laatste jaren werkte Verbeek nog bij 1. FC Nürnberg, VfL Bochum, FC Twente, Adelaide United en het meest recent Almere City, waar hij vorig kalenderjaar de laan uit werd gestuurd.

TIP: Wint AZ van RKC? Win 1.23 keer je inzet en pak de bonus van €250!

Verbeek is een goede trainer

  • Eens
  • Oneens
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie