‘Ajax hakt na Schreuder opnieuw grote knoop door’

Foto: ‘Ajax hakt na Schreuder opnieuw grote knoop door’

Ajax lijkt géén nieuwe directeur voetbalzaken aan te stellen voor volgend seizoen. Volgens De Telegraaf is de zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars voorlopig gestaakt.

Clubwatcher Mike Verweij schrijft: “Nadat de club na het vertrek van de directeur voetbalzaken aanvankelijk Jordi Cruijff polste, lijkt de rode loper nu te worden uitgerold voor het onafscheidelijke duo H2. Technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar vullen de rol van Overmars tot dusver naar tevredenheid van de directie en rvc in, waarbij de aanstelling van Alfred Schreuder het eerste tastbare resultaat is.”

Op 13 maart koos Ajax al zorgvuldig zijn woorden wat de opvolging betrof. “Dat dit iemand van buitenaf zou zijn, werd door velen aangenomen, maar dus in elk geval door Ajax niet gezegd”, stelt De Telegraaf. “Na het behalen van de 36e landstitel sorteerde Edwin van der Sar voor op H2, waarvan of Hamstra of Huntelaar na een geslaagde transferzomer promotie tot directeur zou kunnen maken.”

Beperkt risico

Verweij ziet een risico, maar voegt hij er meteen aan toe: “Los van de vragen of Hamstra en Huntelaar uiteindelijk zijn berekend op hun zware taak en of hun (internationale) netwerk al groot genoeg is, lijken de directie en rvc de meest logische weg in te slaan. Nu een buitenstaander aantrekken voor de functie directeur voetbalzaken, zou op zijn zachtst gezegd onpraktisch zijn.”

TIP: Wint Ajax bij Vitesse? De odd is 1.42!

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
717+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie