‘Mazraoui legt ruzie bij in Amsterdams hotel’

Foto: ‘Mazraoui legt ruzie bij in Amsterdams hotel’

In navolging van zijn akkoord met Bayern München lijkt Noussair Mazraoui nu ook een deal te hebben gesloten met Vahid Halilhodzic; de ruzie tussen de rechtsback en de bondscoach van Marokko lijkt namelijk bijgelegd.

Mazraoui werd samen met Halilhodzic gespot in een hotel in Amsterdam. Na een lang gesprek gingen de twee samen met een Marokkaanse vlag op de foto en lijken ze de spreekwoordelijke vredespijp gerookt te hebben. Heel verrassend is dat ook niet, want begin deze week kwam naar buiten dat de Marokkaanse voetbalbond Halilhodzic heeft verplicht om Mazraoui en ook Hakim Ziyech en Amine Harit weer op te roepen voor zijn selectie.

Slepende ruzie

Onlangs vertelde Mazraoui nog aan Andy van der Meyde over zijn eindeloze vete met de keuzeheer, die hem ook al de Afrika Cup heeft gekost in januari: “Vorig jaar was er een akkefietje gebeurd, in de coronaperiode. Ajax wilde me niet laten gaan, maar Marokko wilde dat ik kwam en zeiden dat ze alles goed hadden geregeld.” Mazraoui kwam door bonje tussen Marokko en Ajax drie dagen te laat aan. Later kreeg Mazraoui nog eens te horen dat hij ‘niet genoeg water dronk tijdens de training’. “Toen dacht ik bij mezelf, gaat hij me dwingen om te drinken?”

Halilhodzic was op zijn beurt recent erg kritisch. “Voor spelers die weigeren te trainen, te spelen en blessures veinzen is het einde verhaal. De nationale ploeg is iets heiligs, dat niet toebehoort aan de spelers, maar aan het hele volk. Als iemand zich zo gedraagt als zij, is het voor mij klaar en wil ik het er niet meer over hebben. Ik heb mijn beslissing genomen. Als iemand er anders over denkt, is dat zijn probleem.” Nu lijkt het dus alsof er zand over is gegaan tussen hen; een rentree voor The Atlas Lions lonkt.

TIP: Scoort Mazraoui in zijn laatste Ajax-duel? Win zes keer je inleg!

Mazraoui gaat spoedig terugkeren in de Marokkaanse ploeg

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie