TRANSFERUURTJE: Ajax bijzonder actief, PSV hoopt op stuntje

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax bijzonder actief, PSV hoopt op stuntje

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax wil komende zomer serieus werk maken van de komst van Owen Wijndal. De linksback van AZ staat al langer op de radar in Amsterdam, maar het zou de kampioen van de Eredivisie nu menens zijn meldt het Algemeen Dagblad. De krant meldt dat AZ liever geen zaken doet met Ajax, maar dat aan een transfer van Wijndal naar Amsterdam haast niet te ontkomen valt. “AZ kan echter geen kant op als Ajax bereid blijkt de ontsnappingsclausule te activeren.” Wel zal Ajax flink in de buidel moeten tasten voor de linksback en dat zal ook gelden voor de komst van Steven Bergwijn.

De komst van Alfred Schreuder als nieuwe trainer van Ajax houdt mogelijk ook goed nieuws in over een eventuele transfer van Hakim Ziyech. NOS-verslaggever Arno Vermeulen denkt dat de vleugelspeler niet onwelwillend tegenover een terugkeer staat naar Amsterdam nu Schreuder daar de nieuwe hoofdtrainer wordt. Schreuder komt over van Club Brugge, maar Vermeulen denkt niet dat de oefenmeester spelers meeneemt vanuit België. “Noa Lang speelt bij Club Brugge, maar ik denk niet dat Ajax per se spelers van Club Brugge wil halen. Ajax heeft geld en ze kunnen best in een hoge schaal in Europa spelers halen.” Bij de NOS legt Vermeulen uit waarom hij denkt dat Ziyech mogelijk terugkeert naar Ajax. “Het zou kunnen, omdat deze trainer – Schreuder – heel goed contact heeft met Ziyech en omdat Ziyech niet heel gelukkig is in Engeland. Dat Schreuder nu trainer wordt van Ajax, kan misschien de deur openzetten voor Ziyech als hij voor iets minder geld dan bij Chelsea weer bij Ajax wil voetballen.”

Feyenoord treft in de finale van de Conference League AS Roma. José Mourinho, trainer van de Italiaanse club, is gecharmeerd van Marcos Senesi en wil de verdediger komend seizoen naar Rome halen. Met dat nieuws komt La Gazzetta dello Sport vrijdag naar buiten, dat meldt dat er nog wel een aanzienlijk verschil is tussen vraag en aanbod. De centrumverdediger heeft nog een contract tot medio 2023, waardoor een zomerse transfer bespreekbaar lijkt. Feyenoord hoopt dan ook een aardig bedrag over te kunnen houden aan de verkoop van Senesi en wil graag vijftien miljoen voor de verdediger.

De kans is groot dat Ibrahim Sangaré komende zomer PSV gaat verlaten. De Ivoriaans international staat in de belangstelling van meerdere Premier League-clubs, maar PSV hoopt de middenvelder toch nog tot een langer verblijf te kunnen verleiden. PSV hoopt dat het nog in ieder geval één seizoen over de diensten van de middenvelder kan beschikken. De Eindhovenaren zijn er alles aangelegen om hun ‘kroonjuwelen’ komend seizoen vast te houden meldt het Eindhovens Dagblad. Naast Sangaré hoopt PSV ook Mario Götze en Cody Gakpo binnenboord te kunnen houden. Sangaré heeft nog geen concrete aanbieding ontvangen vanuit PSV, maar kan als hij blijft wel sterk verbeterende voorwaarden tegemoet zien.

Buitenland:

Paris Saint-Germain lijkt komende zomer afscheid te gaan nemen van Mauricio Pochettino. Franse media denken dat het slechts een kwestie van tijd is totdat de Argentijnse oefenmeester wordt ontslagen. Wel moet de Franse topclub een flinke som geld overmaken naar Pochettino bij een vroegtijdig ontslag. L’Équipe komt met het nieuws naar buiten dat de laatste dagen zijn geteld van Pochettino. Het Franse medium verwacht dat PSG de oefenmeester snel uit zijn functie zal gaan ontheven. De Argentijn lijkt zich echter op zijn contract te willen beroepen en overweegt zeker niet om uit vrije wil op te stappen. Pochettino heeft nog een contract tot medio 2023, waardoor een afkoopsom betaald moet worden. Dat bedrag is niet mals te noemen, gezien het volgens L’Équipe gaat om een bedrag van tussen de tien en vijftien miljoen euro.

TIP: Verdien 5.40 keer je inleg als PSG dit weekend gelijkspeelt tegen Montpellier!

Wijndal naar Ajax?

  • Topaanwinst
  • Meh…
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
35+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
45+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
19+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
243+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
205+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
75+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
717+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
156+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
334+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
738+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
331+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie