‘PSG wil af van Pochettino en moet flinke afkoopsom betalen’

Foto: ‘PSG wil af van Pochettino en moet flinke afkoopsom betalen’

Paris Saint-Germain lijkt komende zomer afscheid te gaan nemen van Mauricio Pochettino. Franse media denken dat het slechts een kwestie van tijd is totdat de Argentijnse oefenmeester wordt ontslagen. Wel moet de Franse topclub een flinke som geld overmaken naar Pochettino bij een vroegtijdig ontslag.

L’Équipe komt met het nieuws naar buiten dat de laatste dagen zijn geteld van Pochettino. Het Franse medium verwacht dat PSG de oefenmeester snel uit zijn functie zal gaan ontheven. De Argentijn lijkt zich echter op zijn contract te willen beroepen en overweegt zeker niet om uit vrije wil op te stappen. Pochettino heeft nog een contract tot medio 2023, waardoor een afkoopsom betaald moet worden.

Flinke afkoopsom

Dat bedrag is niet mals te noemen, gezien het volgens L’Équipe gaat om een bedrag van tussen de tien en vijftien miljoen euro. In Parijs is men vooral ontevreden over de vroege uitschakeling in de Champions League. PSG vloog er al vroegtijdig uit tegen Real Madrid, waardoor alleen het veroveren van het kampioenschap restte. Dat werd simpel behaald, maar in Parijs wordt vooral het winnen van de Champions League als voornaamste doel gezien. Voor de opvolging van Pochtettino circuleren al meerdere namen in de ronde. Zinédine Zidane, Antonio Conte, Joachim Löw, Thiago Motta en Marcelo Gallardo worden genoemd als mogelijke opvolger.

Moet PSG Pochettino ontslaan?

  • Ja
  • Nee
46+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie