Circus-weekend: állerlaatste (reguliere) Eredivisie-speelronde

Foto: Circus-weekend: állerlaatste (reguliere) Eredivisie-speelronde

We hebben nog maar één Eredivisie-speelronde te gaan en veel is al vergeven: Ajax werd afgelopen woensdagavond kampioen, FC Twente sleepte Europees voetbal binnen en PEC Zwolle degradeerde. Tóch is er nog het een en ander om voor te spelen: in samenwerking met bookmaker Circus doet SoccerNews.nl weer de nodige voorspellingen!

Landskampioen naar Arnhem

De wedstrijd van Ajax tegen Vitesse in de GelreDome is er eentje om spek en bonen: de Amsterdammers hebben de titel al binnen en de Arnhemmers spelen sowieso in de play-offs om Europees voetbal. Het kan op zondagmiddag dus alle kanten op, misschien laat de ploeg van (scheidend) oefenmeester Erik ten Hag het wel lopen en wint het thuisteam (6.75) of wordt het een gelijkspelletje (5.30). De odd voor een Ajax-zege (1.42) is niet zo héél aantrekkelijk…

Spek en bonen en generale repetitie

Voor de andere Eredivisie-topclubs, PSV en Feyenoord, geldt eigenlijk hetzelfde. De Eindhovenaren (hoe dan ook tweede) spelen uit tegen degradant PEC en de quoteringen zijn als volgt: 1.47 voor PSV-winst, 4.95 voor een remise en 6.30 voor de Zwollenaren. De Rotterdammers nemen het op tegen FC Twente in een uitverkochte Kuip en spelen sowieso met hun ‘A-team’, zo kondigde trainer Arne Slot al aan. Het is immers de generale repetitie voor de Conference League-finale tegen AS Roma! Hoe dan ook, de quotes zijn als volgt: 1.51 voor Feyenoord, 4.85 voor een gelijkspelletje en 5.85 voor de Tukkers.


Europees voetbal en degradatie

Iets wat nog wél spannend is, is de strijd om play-offsplekken: AZ, Vitesse en FC Utrecht hebben zich daar al van verzekerd, maar daaronder is het billenknijpen. NEC Nijmegen staat momenteel achtste met 38 punten, maar zelfs de nummer dertien (RKC Waalwijk, 35 punten) maakt nog kans! En ook helemaal onderin is de spanning om te snijden: Willem II, Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam zouden rechtstreeks kunnen degraderen, waar het niet ondenkbaar is dat Heracles Almelo play-offs voor promotie/degradatie moet spelen.

De eerste wedstrijd van belang: NEC tegen Fortuna in het Goffertstadion. Dat wordt een mooie partij voetbal! De Nijmegenaren zijn favoriet (2.25), maar het ligt vrij dicht bij elkaar: 3.70 voor een gelijkspel, 3.10 voor een uitzege. Willem II moet op zijn beurt winnen van Utrecht en Circus ziet dat wel gebeuren, gezien de odd van 2.24. De Domstedelingen zijn dan ook al uitgespeeld.

Ook Heracles-Sparta in het Erve Asito wordt er eentje om de knikkers en wéér liggen de odds dicht bij elkaar: 2.37 voor een thuisoverwinning, 3.15 voor een remise en 3.35 voor een uitzege. En nu we toch bezig zijn, de overige wedstrijden: sc Heerenveen-Go Ahead Eagles (1.92 voor de Friezen, 3.80 voor een gelijkspel en 3.90 voor de Eagles) en FC Groningen-SC Cambuur (1.81 voor Groningen, 3.95 voor een gelijkspel en 4.25 voor Cambuur). Wat wordt het? Dat krijgen we op zondag te zien!


Circus 

Circus is in het Nederlandse wedlandschap een new kid on the block. Maar vergis je niet: achter de schermen beschikt men bij deze bookmaker over een schat aan ervaring! Inmiddels heeft Circus zich vergewist van een goklicentie en dat betekent dat we het platform aan dit wedkantoor aan de tand mogen voelen. Dat hoef je SoccerNews.nl geen twee keer te zeggen, natuurlijk: je kunt onze review hier lezen! Circus heeft ook een mooie welkomstbonus voor je in de aanbieding, van maximaal €250. Grijp je kans hier! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Wordt het een mooi weekend?

  • Ja
  • Nee
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:29
8+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
117+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
451+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
71+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
7+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
184+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
120+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
236+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
41+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
358+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
49+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
255+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
135+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
72+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
41+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
483+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
191+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
44+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
258+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
94+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie