CL-strijd ligt weer open: Spurs vernedert Arsenal

De strijd om een Champions League-ticket ligt weer helemaal open in de Premier League. Tottenham Hotspur wist donderdagavond de vloer aan te vegen met Arsenal: 3-0.

Arsenal begon de avond met vier punten voorsprong op de Londense rivaal. Bij winst in het Tottenham Hotspur Stadium zouden The Gunners zeker zijn van een topvier-klassering en dus een terugkeer in het miljoenenbal. De thuisclub wist daarentegen dat het moest winnen om er nog een strijd van te maken in de twee resterende speelrondes.

Het team van Mikel Arteta begon prima aan dit Londense onderonsje, maar zag Tottenham zich al snel in de wedstrijd knokken. Na 22 minuten nam de thuisploeg zelfs de leiding. Heung-Min Son werd gevloerd door Cedric Soares en daardoor mocht Harry Kane vanaf elf meter aanleggen. De goalgetter van Spurs maakte geen fout en stuurde doelman Aaron Ramsdale de verkeerde hoek in: 1-0.

Nog voor rust liep de avond definitief de soep in voor Arsenal. In de 33ste minuut werd Son opnieuw geschept en ditmaal gebeurde dat door Rob Holding, die daarvoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Met tien man kreeg de bezoekende club kort daarna ook nog de 2-0 om de oren. Een hoekschop viel uiteindelijk goed voor Kane, die van dichtbij binnen wist te tikken.

Met een 2-0 voorsprong en een numeriek voordeel op zak kwam Tottenham na rust niet meer in de problemen. Het team van Antonio Conte kreeg zelfs volop mogelijkheden om de score te vergroten. Son maakte kort na de hervatting al de derde Spurs-treffer, maar daarna stokte de teller.

Tottenham komt dankzij deze driepunter op één punt van Arsenal. De huidige nummer vier speelt nog tegen Newcastle United (uit) en Everton (thuis), waar de nummer vijf nog tegen twee laagvliegers speelt: Burnley (thuis) en Norwich City (uit).

Scoreverloop: 1-0 (22′) Harry Kane (strafschop), 2-0 (37′) Harry Kane, 3-0 (47′) Heung-Min Son

TIP: Wint Arsenal bij Newcastle? De odd is 1.90!