‘Siem de Jong staat voor binnenlandse overstap’

Foto: ‘Siem de Jong staat voor binnenlandse overstap’

Siem de Jong staat voor een verrassende transfer. De 33-jarige middenvelder van sc Heerenveen zou zijn loopbaan kunnen voortzetten bij De Graafschap.

De Jong kwam halverwege het seizoen 2020-2021 naar Heerenveen, waar hij dit seizoen geen vaste basisplaats wist te veroveren. De Friese eredivisionist besloot zijn aflopende contract daarom niet te verlengen. De geroutineerde oud-Ajacied zou nu dus kunnen kiezen voor De Graafschap als nieuwe club.

Technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap erkent de interesse voor De Jong. “Ik zou liegen als Siem niet bij ons op een lijstje zou staan”, zo laat hij De Gelderlander weten. “Hij is met al zijn ervaring en voetbalkwaliteiten een interessante speler voor ons, dat lijkt me logisch. Er is nog geen direct contact met hem geweest, wel indirect. Maar of zo’n speler haalbaar is, hangt altijd af van verschillende factoren.”

Reactie De Jong

Na de 5-0 nederlaag in Amsterdam kon De Jong nog geen duidelijkheid verschaffen. “Bij De Graafschap? Dat hoorde ik ook voorbij komen ja. Natuurlijk zou dat de cirkel mooi rond maken, maar ik ga er rustig over nadenken”, zo vertrouwde hij ESPN toe.

De Jong wist woensdagavond nog niet of hij überhaupt doorgaat. “Dat ligt eraan. Aan wat voor mogelijkheden ik heb. Ik voel me nog wel goed, maar ik wil ook wel gewoon plezier houden en op een bepaald niveau blijven spelen. Dat wordt steeds lastiger, maar ik hoop dat er een mooie uitdaging komt bij een mooie club waar je als team iets moois kunt bereiken. Dat is iets waar ik naar kijk, meer dan naar mijn eigen doelen.”

TIP: Scoort De Jong tegen Go Ahead? De odd is 3.55!

Doet hij daar verstandig aan?

  • Ja
  • Nee
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie