Slot kiest voor reisje richting finale: “Er even tussenuit”

Foto: Slot kiest voor reisje richting finale: “Er even tussenuit”

Feyenoord sluit de competitie zondagmiddag af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Trainer Arne Slot gaat daarna met zijn selectie naar het buitenland om rust te creëren richting de Conference League-finale tegen AS Roma.

Slot ziet geen aanleiding om speciale hulp in te schakelen richting de finale. “Het is niet de eerste belangrijke wedstrijd die we dit seizoen spelen, toch?”, reageert de Feyenoord-trainer in het Algemeen Dagblad. “Dat een finale van een andere dimensie is? Dat klopt wel ja. Omdat de aanloop lang is, gaan we ook naar Portugal.” 

Volgens Slot neemt de gekte in Rotterdam toe, maar is het beter om zijn spelersgroep weg te houden van dat sentiment. “Omdat het hier voortdurend over Tirana en de finale zal gaan, gaan we er even tussenuit. De finale, daar zal het in Lagos ook over gaan natuurlijk, maar dan gaat het vooral over het voetballende aspect en niet om alles wat er om de jongens heen gebeurt.”

In Portugal zal Feyenoord zich vooral focussen op de finale tegen AS Roma. Daarbij is het geen optie om richting 25 mei nog eens te oefenen. “We nemen voldoende spelers mee om elf tegen elf te kunnen spelen en dan moet één ploeg uiteraard de speelwijze van AS Roma nabootsen”, aldus Slot, die de tegenstander zelf ook nog gaat bekijken. “Roma blijft spelen tot kort voor de finale en dus blijven ze ook scherp in de bovenkamer.”

TIP: Wint Feyenoord van Roma? Win 2.85 keer je inleg bij Circus!

Gaat Feyenoord de Conference League winnen?

  • Ja
  • Nee
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie