TRANSFERUURTJE: Bergwijn-doorbraak, Eriksen-megastunt

Foto: TRANSFERUURTJE: Bergwijn-doorbraak, Eriksen-megastunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

In navolging van berichtgeving door het zeer betrouwbare FeyenoordTransfermarkt heeft nu ook De Telegraaf melding gemaakt van een aanstaande deal tussen Feyenoord en Ajax omtrent een transfer van Danilo Pereira. Al konden de Amsterdammers een dergelijke stap überhaupt niet tegenhouden gezien het contract van de Braziliaan afloopt komende zomer. In Rotterdam moet hij Bryan Linssen (Japan) op gaan volgen.

Ajax en PSV lijken in een strijd verwikkelt te gaan raken om de handtekening van Quinten Timber. De middenvelder geniet belangstelling van beide topclubs meldt De Telegraaf. Timber kent een uitstekend eerste seizoen bij Utrecht, wat volgens De Telegraaf ook direct de laatste zal zijn van de middenvelder. De broer van Ajax-verdediger Jurriën Timber kan naast de belangstelling van PSV en Ajax ook rekenen op interesse van buitenlandse clubs. PSV ziet in Timber een goede opvolger voor Ibrahim Sangaré en Erick Gutierrez, die beiden mogelijk komende zomer vertrekken uit Eindhoven. De krant voorspelt dat Ajax de beste papieren heeft voor Timber.

De kans is toegenomen dat Ajax zich deze zomer versterkt met Steven Bergwijn. Transferexpert Fabrizio Romano heeft te horen gekregen dat de aanvaller waarschijnlijk vertrekt bij Tottenham Hotspur. Volgens Romano lijkt het er nu inderdaad op dat Bergwijn de Londense club gaat verlaten. Dat zou goed nieuws betekenen voor Ajax, dat nog altijd in de race is. Clubwatcher Mike Verweij maakte maandag in de voetbalpodcast van De Telegraaf opnieuw melding van de Amsterdamse interesse.


Buitenland:

Het is nog altijd onduidelijk waar Christian Eriksen volgend seizoen speelt. De middenvelder is inmiddels helemaal back in business en maakte de afgelopen weken het mooie weer bij Brentford FC, maar aldaar loopt zijn contract deze zomer af. Volgens analist Eddy Snelders zou de oud-Ajacied wel eens in België neer kunnen gaan strijken; bij Royal Antwerp, de club van Marc Overmars. Eriksen heeft nog altijd een goede band met de veelbesproken technisch directeur van The Great Old.

Erik ten Hag stapt deze zomer van Ajax over naar Manchester United. De trainer hoopt Frenkie de Jong binnen te halen als topaankoop, maar de middenvelder van FC Barcelona lijkt andere plannen te hebben. De toekomst van de Oranje-international zorgt al maanden voor speculatie. De officiële lezing is nog altijd dat Barcelona hem wil behouden en de middenvelder wil blijven, maar verschillende Spaanse media hebben andere signalen ontvangen. Naar verluidt zou de Catalaanse topclub wel degelijk serieus nadenken over een transfer als er een goed bod op tafel komt in de zomer (circa zeventig miljoen euro).

Real Madrid verzekerde zich anderhalve week geleden al van de landstitel in Spanje, op 28 mei kan De Koninklijke ook nog de Champions League in de wacht slepen. Een mooi seizoen dus voor de mannen van Carlo Ancelotti, al betekent dat niet dat men in Bernabéu komende zomer op de lauweren zal rusten.  Zo trachten de Madrilenen nog steeds om Kylian Mbappé los te weken bij PSG. Hij is echter niet het enige transfervrije toptarget van Los Blancos, die vorige zomer op die manier ook al David Alaba wegkaapten bij Bayern München. Om de achterhoede nog verder te versterken heeft Real dit keer namelijk tevens haar pijlen gericht op Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger.

TIP: De quotering voor een treffer van Rüdiger tegen Leeds staat op 8.60! Nu €250 bonus voor nieuwe spelers bij Circus, klik hier!

Antwerp is een goede stap voor Eriksen

  • Eens
  • Oneens
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
18+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
24+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
10+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
77+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
54+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
139+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
227+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
755+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
265+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
95+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
262+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
210+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
140+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
247+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
473+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
33+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie