Aad de Mos voorspelt Ajax-make-over

Foto: Aad de Mos voorspelt Ajax-make-over

Er is een levensgrote kans dat Ajax vanavond of anders in het aankomende weekend kampioen wordt, maar de Amsterdammers gaan óók een tumultueuze transferzomer tegemoet. Aad de Mos voorspelt veel personele wijzigingen in de Johan Cruijff ArenA.

Noussair Mazraoui, Nicolás Tagliafico en Ryan Gravenberch vertrekken sowieso, maar ook spelers als Lisandro Martínez, Jurriën Timber, Sébastien Haller en Antony worden vaak aan een overstap gelinkt. In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com zegt Aad de Mos veel transferactiviteit te verwachten: “Ik denk dat het wel eens een make-over kan worden…”

De oud-coach legt uit: “Dat Ajax zijn huiswerk al gedaan heeft, daar ben ik van overtuigd. Ik ben ervan overtuigd dat Henk Veldmate de nieuwe Antony’s en de nieuwe Martínezen in Brazilië en Argentinië wel op zijn kaart heeft staan, en dan zullen er wel nieuwe spelers uit die regio komen want daar is Ajax heel sterk op dit moment.”

Misschien is de aanstaande landskampioen juist wel toe aan een grote schoonmaak? “Ja, absoluut. Ik denk dat je het allemaal in periodes kunt indelen. Het is dat Ten Hag heel lang bij Ajax heeft gewerkt, veel heeft opgebouwd, veel prijzen heeft gewonnen, mooi voetbal heeft laten zien aan iedereen, internationaal en nationaal. Dit is een geschenk dat Ajax krijgt, ze zullen de hoofdprijs kunnen vragen voor de meeste spelers die weggaan.”

En dat geld kan vervolgens geïnvesteerd worden, in de komst van Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Owen Wijndal bijvoorbeeld. “Wijndal is een goede linksback die ook heet DNA in zich heeft van het spel van Ajax, dat zag je ook weer afgelopen zondag, een schitterende voorzet op Pavlidis, hij heeft ervaring, hij heeft het DNA van Ajax, hoeft zich niet meer aan te passen bij Ajax.”


De Mos verwacht overigens geenszins dat de Amsterdammers een tussenjaar tegemoet gaan: “Bij Ajax bestaan geen tussenjaren. Ajax moet op basis van de huishouding altijd spelen voor de titel. Er zullen een aantal jongens vertrekken maar er staan ook al weer jonge talenten klaar. Ik heb heel veel vertrouwen in Kenneth Taylor, Taylor is een geweldige speler, die ontpopt zich nu, dat wist ik al twee, drie jaar geleden. Youri Regeer heeft het goed gedaan. De weg wordt vrijgemaakt voor jonge talentvolle spelers zoals Gravenberch en De Ligt allemaal een keer begonnen zijn, dat geldt ook voor Taylor en voor Regeer en Ajax zal zeker ook goede aankopen doen en ook spelers gaan verkopen voor de hoofdprijs, dus ik denk dat Ajax er altijd weer bovenop komt.”

TIP: Aad verwacht dat Ajax én Heerenveen vanavond scoren: pak 1.75 keer je inleg!



Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De negentiende aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Verwacht jij ook een make-over?

  • Ik wel
  • Ik niet
717+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:22
8+
Noa Lang met Nederlands elftal mee naar EK?
15:51
52+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
115+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
31+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
286+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
300+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
110+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
71+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
60+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
321+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
185+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
164+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
215+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
266+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
143+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
108+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
93+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
197+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
33+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
20+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie