ADO wint in Breda en droomt van Eredivisie

De eerste play-offwedstrijd tussen NAC Breda en ADO Den Haag is dinsdagavond gewonnen door de bezoekers. In het Rat Verlegh Stadion viel het winnende doelpunt in de blessuretijd: 1-2.

ADO wist de play-offs om promotie/degradatie te bereiken als nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie, waar NAC als nummer acht mag deelnemen. Beide teams maakten er een boeiende wedstrijd van. Amir Catic schoot namens de bezoekers rakelings naast alvorens Odysseus Velanas in kansrijke positie op doelman Hugo Wentges stuitte.

In de 34ste minuut viel de openingstreffer dan toch. ADO nam de leiding via Sem Steijn, die een rebound verzilverde. De doelpuntenmaker vierde zijn doelpunt opzichtig voor de fanatieke achterban van NAC en wees daarbij naar de naam op zijn rug. Een duidelijke verwijzing naar vader Maurice, die vorig jaar zomer na grote ophef opstapte.

Steijn was in de tweede helft opnieuw betrokken bij een cruciaal moment. De ADO-speler leek de bal duidelijk op zijn arm te krijgen na een vrije trap, maar scheidsrechter Edwin van de Graaf weigerde naar de penaltystip te wijzen. De 1-1 bleek echter uitstel van executie. Michaël Maria schoot op fraaie wijze raak.

Het winnende doelpunt viel in blessuretijd. De kort daarvoor ingevallen Sacha Komljenovic schoot de 1-2 tegen de touwen. De return is aanstaande zaterdag in Den Haag. De winnaar moet nog twee rondes overleven om volgend seizoen in de Eredivisie te spelen.

Scoreverloop: 0-1 (34′) Sem Steijn, 1-1 (74′) Michaël Maria, 1-2 (90′) Sacha Komljenovic

TIP: Voorspel de return via Circus en pak 250 euro bonus!

261+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
185+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
125+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel