Van Basten steunt penalty: “Die kan erin gaan”

Foto: Van Basten steunt penalty: “Die kan erin gaan”

De KNVB vindt dat de strafschop bij FeyenoordPSV (2-2) geannuleerd had moeten worden op VAR-advies, maar toch klinkt er ook steun voor scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Marco van Basten vond de beslissing wél terecht. 

Cyriel Dessers schoot Feyenoord zondag in de 96ste minuut naar een gelijkspel tegen PSV, dat daardoor op vier punten van Ajax blijft. Jens Toornstra schoot de bal hard op de arm van Mauro Júnior. Strafbaar hands volgens Gözübüyük en videoscheidsrechter Pol van Boekel, maar de KNVB had liever wél een ingreep vanuit Zeist gezien.

“Hij kon er inderdaad niks aan doen, simpel”, reageert Van Basten in Rondo op het KNVB-statement. “Maar ik vind: als je echt op doel schiet, met een grote kans tot scoren, dan word je benadeeld als de bal tegen een arm komt. Of dat nou bewust of onbewust is. Dat moet je wel in ogenschouw nemen.”

“Deze bal gaat echt keihard richting het doel”, vervolgt Van Basten. “Die kan erin gaan. Je weet niet of het een doelpunt zou worden of niet, maar wel dat de bal door een arm gestopt werd, en dat dat niet mag. Ik denk dat-ie erin was gegaan, dus dan vind ik een penalty gerechtvaardigd. Een mogelijk doelpunt wordt hier voorkomen door een handsbal.”

‘Te arbitrair’

Van Basten maakt zich ‘al jarenlang druk’ over de spelregels. “Het is veel te arbitrair. Al staat de speler op de doellijn en hij krijgt de bal op deze manier tegen zijn arm; dan geef je toch ook een strafschop? Het gaat toch om eerlijkheid?”

TIP: Wint Feyenoord bij Go Ahead? De odd is 1.47!

Eens met Van Basten?

  • Ja
  • Nee
613+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie