‘Frenkie de Jong zorgt voor gigantische twist’

Foto: ‘Frenkie de Jong zorgt voor gigantische twist’

FC Barcelona maakt zich op voor een grote renovatie in de zomer. Volgens de Spaanse sportkrant Marca komen er een heleboel spelers concreet in aanmerking voor een transfer, waaronder Frenkie de Jong.

Volgens Marca werkt trainer Xavi Hernández met Mateu Alemany en Jordi Cruijff aan de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Naar verluidt hebben zij afgesproken dat spelers mogen vertrekken die ‘geen significante rol spelen in het team of die een substantiële transfersom kunnen opleveren’.

Een deel van de spelers is als onverkoopbaar betiteld. Het gaat om spelers als Pedri, Ferrán Torres, Nico González, Gavi, Ansu Fati en Eric García. Ook oudgedienden als Sergio Busquets, Gerard Piqué, Jordi Alba en Marc-André ter Stegen blijven wat Barcelona betreft in Camp Nou deze zomer.

FC Barcelona kijkt daarentegen kritisch naar de rest van de selectie. Het ligt voor de hand dat Dani Alves, Ousmane Dembélé, Adama Traoré en Luuk de Jong deze zomer afscheid nemen. Ook Phillipe Coutinho, Miralem Pjanic en Francisco Trincão mogen definitief vertrekken.

Frenkie de Jong 

Volgens de sportkrant is de situatie van Frenkie de Jong ‘complex’. De Oranje-international werd in 2019 voor een enorm prijskaartje aangetrokken, maar heeft de torenhoge verwachtingen nog niet ingelost. “Hij is een speler die een hogere transfersom kan realiseren. De Nederlander voelt zich niet comfortabel en overweegt deze zomer te vertrekken, al gaf Xavi hem de laatste twee wedstrijden meer vrijheid.”

TIP: Scoort Frenkie de Jong tegen Celta de Vigo? De odd is 7.95!

Doet hij daar verstandig aan?

  • Ja
  • Nee
479+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie