TRANSFERUURTJE: Latino-leegloop Ajax, Barça-exit Memphis

Foto: TRANSFERUURTJE: Latino-leegloop Ajax, Barça-exit Memphis

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Edson Álvarez scoorde gisteren een ongelooflijk belangrijk doelpunt voor Ajax tegen AZ in het AFAS Stadion (2-2), maar in het algemeen is zijn seizoenslot niet héél erg goed te noemen… Desondanks blijft oefenmeester Erik ten Hag overtuigd van zijn kwaliteiten… Zoveel zelfs dat hij hem volgens het medium Fichajes mee wil nemen naar zijn nieuwe club Manchester United. Althans, de bron meldt dat de Mexicaanse controleur de ‘back-upoptie’ is voor het geval dat het The Red Devils niet lukt om Frenkie de Jong los te weken bij FC Barcelona..

Ajax en Nicolás Tagliafico koersen af op een breuk. Transferexpert Fabrizio Romano stelt dat de Argentijnse linksback deze zomer wil vertrekken. Vlgens Romano is het de verwachting dat de vleugelverdediger deze zomer wil vertrekken. Zijn verbintenis loopt medio 2023 af en de Zuid-Amerikaan heeft nog altijd de intentie om na vierenhalf jaar een nieuw avontuur aan te gaan.


Buitenland:

Ondanks dat Paris Saint-Germain het kampioenschap al binnen heeft, kan Xavi Simons rekenen op weinig speeltijd bij de Franse topclub. Het Nederlandse talent werd tegen Troyes zelfs buiten de wedstrijdselectie gelaten en hoeft net als andere talentvolle voetballers niet te rekenen op een kans van trainer Mauricio Pochettino. Zin contract loopt bovendien af. Over interesse hoeft Simons niet te klagen, die onder meer in de belangstelling zou staan van Barcelona en Bayer Leverkussen. De Bundesliga-club zou Simons zelfs al een officiële aanbieding hebben gedaan.

Erling Braut Haaland lijkt komend seizoen de nieuwe spits te gaan worden van Manchester City. The Athletic meldt dat Haaland zelfs komende week al gepresenteerd wordt bij The Citizens. Het Britse medium meldt dat Haaland persoonlijk akkoord is over een meerjarig contract met City. Bij de Engelse topclub zal de Engelse spits direct één van de grootverdieners worden binnen de selectie. Over de transfersom zal geen discussie ontstaan tussen beide kampen, gezien Haaland een transferclausule in zijn contract heeft staan van 75 miljoen euro.

Memphis Depay keert na dit seizoen niet meer terug bij FC Barcelona. Volgens SPORT zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat het verstandig is om deze zomer uiteen te gaan. Het contract van Memphis loopt medio 2023 af. Gezien zijn contractduur en grillige prestaties heeft FC Barcelona kenbaar gemaakt dat het de Oranje-international deze zomer wenst te verkopen. De club kampt nog altijd met financiële problemen, waardoor een transfer van de Nederlander erg gunstig zou zijn.

TIP: Wint Barcelona van Celta de Vigo? De odd is 1.40!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou Alvarez een goede aanwinst zijn voor Man U?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie