Guardiola: ‘Liverpool heeft de gunfactor’

Foto: Guardiola: ‘Liverpool heeft de gunfactor’

Pep Guardiola zette afgelopen weekend met Manchester City een reuzenstap richting de Premie League-titel. Zelf wonnen The Citizens met 5-0 van Newcastle United, terwijl Liverpool niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft City een voorsprong van drie punten op Liverpool.

Ondanks de voorsprong van drie punten liet Guardiola na de overwinning weten nog wel de nodige problemen te zien bij zijn ploeg. “Rúben Dias, Kyle Walker en John Stones komen de rest van het seizoen niet meer in actie.” De problemen voor de Spaanse oefenmeester lijken dan ook vooral achterin te liggen, waar Guardiola nog maar weinig keuzes heeft. “Of je zou Fernandinho tot de verdedigers moeten rekenen.”

Liverpool heeft de gunfactor

Guardiola denkt dat naast de personele problemen City ook nog niet eens de gunfactor mee heeft. “Iedereen, inclusief de media, gunt het Liverpool meer dan ons. Dat is geen probleem. Het is zelfs logisch. Waarschijnlijk hebben ze meer supporters over de hele wereld en in Engeland. Liverpool is, naast Manchester United, het meest bekende team met hun geschiedenis en prijzenkast. Wij doen pas sinds tien jaar weer echt mee, maar we komen er aan.” 

Manchester City speelt nog uit bij Wolverhampton Wanderers en West Ham United en speelt op de laatste speeldag thuis tegen Aston Villa. Concurrent Liverpool gaat nog op bezoek bij Aston Villa en Southampton en speelt op de laatste speeldag thuis tegen Wolverhampton Wanderers. 

TIP: Scoren Wolverhampton Wanderers en Manchester City minimaal drie doelpunten? Pak 2.09 keer je inzet!

Wie wordt kampioen in Engeland?

  • Manchester City
  • Liverpool
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie