Sarr wéér de grote man bij opgeleefd Heerenveen

SC Heerenveen mag zich inmiddels wel zeker rekenen van handhaving op het hoogste niveau. De opleving van de mannen van Ole Tobiasen werd vandaag voortgezet met een bijzonder knappe 1-2 uitzege op Vitesse.

Het duel in de GelreDome werd ontsierd door incidenten in de eerste helft. Niet voor het eerst dit seizoen is er een wedstrijd van Vitesse gestaakt: na een kwartier spelen legde scheidsrechter Richard Martens het Eredivisie-duel met sc Heerenveen tijdelijk stil omdat er enorme rookontwikkeling was ontstaan door rookbommen uit het thuisvak.

Er gingen zowel rookbommen op de tribune, als op het veld af. Arbiter Martens kon dan ook niet anders dan ingrijpen omdat het zicht teveel belemmerd werd. Gelukkig kon er na enkele minuten door gevoetbald worden; op slag van rust greep Vitesse de leiding door een benutte pingel van Matus Bero (1-0).

Friese comeback

Na rust rechtte Heerenveen de rug. Aan de hand van twee winterse topaankopen, Thom Haye en Amin Sarr, werd de Friese comeback ingezet. In de minuten 75 en 83 sloeg Sarr toe met twee goals van zijn voet. Daardoor staat Heerenveen nu virtueel op de achtste plek, die recht geeft op nacompetitie om Europees voetbal. Vitesse staat nog wel zesde, maar is de kluts duidelijk behoorlijk kwijtgeraakt in de laatste weken.

Scoreverloop: 1-0 (45′) Matus Bero (strafschop), 1-1 (75′) Amin Sarr, 1-2 (83′) Amin Sarr

Gaat Heerenveen de play offs halen dit seizoen?