Ajax houdt Eindhovense hoop in leven met gelijkspel

Foto: Ajax houdt Eindhovense hoop in leven met gelijkspel

De titelstrijd tussen Ajax en PSV lijkt inmiddels weer helemaal open te liggen. De ploeterende Ajacieden van trainer Erik ten Hag speelden vanmiddag namelijk met 2-2 bij AZ, waardoor PSV – als het wint van Feyenoord later vandaag – tot op twee puntjes achterstand kan naderen.

Ajax trad in het AFAS Stadion aan in een 4-4-2 formatie met Brian Brobbey én Sebastién Haller in de basis. Dusan Tadic was de ‘nummer 10’ van dienst, waardoor Steven Berghuis op de bank moest plaatsnemen. Het eerste halfuur draaide dat nog best aardig; Ajax creëerde de nodige kansen en kwam op slag van rust ook effectief op voorsprong dankzij Brobbey.

Na rust raakte Ajax echter de grip op het duel volledig kwijt. Vangelis Pavlidis, die in het vorige treffen met Ajax ook al scoorde, kopte een geweldige voorzet van Ajax-target Owen Wijndal tegen de touwen. Het was gelijk het moment dat de mannen van Pascal Jansen door wilden drukken. En dat lukte ook: volledig vrijstaand schoot Hakon Evjen een kwartier voor tijd de 2-1 binnen. Ook leidend tot gejuich in het uitvak van De Kuip, met de PSV-fans.

Slotoffensief met effect

Met miljoenenaankoop Mohamed Daramy en Berghuis er bij in de gelederen zette Ajax aan voor een hectisch slotoffensief. De gevierde man werd vier minuten voor tijd de juist zo zwak spelende Edson Álvarez: een hoekschop van Berghuis kopte de Mexicaan overtuigend binnen. Met hangen en wurgen wist AZ het puntje nog in huis te houden.

Voor Ajax is het nu evident: er moeten vier punten gepakt worden in de resterende twee duels (Heerenveen-thuis en Vitesse-uit), tenzij achtervolger PSV ook nog morst (Feyenoord-uit, NEC-thuis en PEC Zwolle-uit).

Scoreverloop: 0-1 (42′) Brian Brobbey, 1-1 (62′) Vangelis Pavlidis, 2-1 (75′) Hakon Evjen, 2-2 (86′) Edson Álvarez

Gaat Ajax kampioen worden?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie