RKC nog niet veilig na hele late Cambuur-goal

De Eredivisie-wedstrijd tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk is vrijdagavond in een gelijkspel geëindigd. Een knullig eigen doelpunt leek lijfsbehoud voor de bezoekers veilig te stellen, maar diep in extra tijd maakten de Leeuwarders gelijk: 1-1.

Cambuur pakte vorige week in Heerenveen het 34ste Eredivisie-punt van het seizoen, waar RKC dankzij een 3-1 zege op FC Groningen naar 32 punten steeg. De Waalwijkers wilden dus één of meerdere punten sprokkelen om lijfsbehoud veilig te stellen, waar de formatie uit Leeuwarden juist stiekem aan play-offs Europees voetbal begon te denken

Onder toeziend oog van Henk de Jong, die normaliter volgend seizoen weer voor de groep staat bij Cambuur, ontstond geen spectaculaire wedstrijd. Zowel Sonny Stevens als Etienne Vaessen werd meermaals getest, maar heel veel gebeurde er niet in Leeuwarden. Issa Kallon kreeg misschien wel de beste kans, ware het niet dat hij werd verrast door de bal.

In de tweede helft dacht Cambuur op voorsprong te komen. Roberts Uldrikis werkte de bal tegen de touwen, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Pas in de 72ste minuut viel er een geldig doelpunt. De manier waarop was misschien wel tekenend voor de avond. Stevens kon een inzet in eerste instantie nog pareren, maar de rebound werd door zijn eigen verdediger Doke Schmidt tegen de touwen gewerkt: 0-1.

RKC dacht zelfs nog 0-2 te komen via Hans Mulder, maar die treffer werd ondanks lang VAR-beraad afgekeurd. Daarna ging het helemaal mis voor RKC. In extremis maakte Milan Smit met zijn eerste goal als professional de gelijkmaker, waardoor de Waalwijkers nog niet helemaal veilig staan.

Scoreverloop: 0-1 (72′) Doke Schmidt (eigen doelpunt), 1-1 (90′) Milan Smit

TIP: Wint Cambuur wel van Willem II? De odd is 2.22!