‘Ajax neemt Arne Slot-beslissing’

Foto: ‘Ajax neemt Arne Slot-beslissing’

Ajax heeft voor volgend seizoen nog altijd een trainersvacature. Clubwatcher Mike Verweij kan zich niet voorstellen dat de leiding een poging gaat ondernemen om Feyenoord-trainer Arne Slot op te halen.

“Nee”, stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf op de vraag of Slot een serieuze optie is. “Ze hebben er ongetwijfeld aan gedacht, maar ik denk niet dat ze de boel weer helemaal overhoop willen halen. Ze hebben ook gezien wat dat teweeg bracht bij de komst van Steven Berghuis, met bedreigingen die eigenlijk veel verder gingen dan iedereen had gedacht. Dat waren ook doodsbedreigingen.”

“Ik denk niet dat je dat Arne Slot moet aandoen, áls hij al naar Ajax zou willen”, vervolgt de Ajax-watcher. “Ik denk dat het logischer zou zijn als hij na twee, drie, vier of vijf jaar Feyenoord een keer naar het buitenland gaat en dan zie je aan Ronald Koeman, maar ook Peter Bosz dat het een stuk minder gevoelig is. Ik denk dat hij op termijn wel een keer trainer van Ajax gaat worden, maar nu is dat heel onverstandig.”

‘Slot wil graag naar Ajax’

Verweij denkt te weten wie Ajax gaat halen. “Ik denk dat het Schreuder gaat worden.” Collega Valentijn Driessen haakt in: “Ik denk dat Slot op zijn blote knieën was gegaan. Trainers hebben ook geen geduld, want volgend jaar kan het al afgelopen zijn. Je kan één geweldig seizoen draaien en volgend jaar valt de boel misschien helemaal in elkaar, dat zou kunnen. Je moet het ijzer smeden als het heet is.”

Driessen rekent overigens niet op Slot als opvolger. “Maar ik denk ook niet dat ze het gaat doen. Hij heeft internationaal ook zijn visitekaartje afgegeven.” Verweij stelt op zijn beurt dat een eventuele presentatie van Alfred Schreuder pas ‘na de ontknoping in België’ zal plaatsvinden. “Het is nu ook niet het moment om het aan te kondigen. Als het moet, dan kan het heel snel.”

TIP: Wint Ajax bij AZ? Win 1.74 keer je inleg!

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
1163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie