Assistent Guardiola wordt nieuwe hoofdtrainer Heracles

Foto: Assistent Guardiola wordt nieuwe hoofdtrainer Heracles

Niet Dick Lukkien of Sjors Ultee, maar Carlos Vicens wordt de opvolger van Frank Wormuth bij Heracles. De Almeloërs bevestigen vanmiddag de aanstelling van de 39-jarige Spanjaard, die voor twee seizoenen plus een eenzijdige optie tot nog een derde jaar heeft getekend.

Vicens volgt Wormuth (FC Groningen) op. Het gaat om een afgestudeerd econoom die als voetballer uitkwam voor kleine Spaanse clubs en de jeugdopleiding van Manchester City. “We zijn blij dat we Carlos kunnen presenteren als nieuwe hoofdtrainer”, reageert technisch directeur Tim Gilissen op de clubwebsite.

“Met Carlos halen we een trainer binnen die staat voor aanvallend en verzorgd voetbal vanuit een duidelijke organisatie. In de vele gesprekken hebben we Carlos leren kennen als een bevlogen en ambitieuze trainer. We hebben zijn ideeën over speelwijze, teamontwikkeling, intensiteit en het ontwikkelen van individuele spelers getoetst aan onze visie en dit sluit goed op elkaar aan. Uiteindelijk denken wij met Carlos een hoofdtrainer te hebben die goed bij onze club past en dezelfde ambities nastreeft: aantrekkelijk voetbal spelen, spelers ontwikkelen en strijden voor de plekken zes tot tien in de Eredivisie.”

Assistent van Pep

Vincens maakt eerst nog het seizoen af als assistent-trainer van Pep Guardiola bij Manchester City, waar hij sinds 2017 werkzaam is. Heracles schrijft tot slot over de aanstaand hoofdtrainer: “De 39-jarige trainer doorliep als speler de jeugdopleiding van Real Mallorca en startte zijn trainerscarrière op jonge leeftijd. Op 27-jarige leeftijd begon Vicens zijn carrière als hoofdtrainer in zijn geboorteland Spanje waar hij meerdere clubs heeft getraind. In 2017 maakte hij de overstap naar Manchester City. In Engeland werkte Vicens vier jaar in de Academy en werd hij kampioen met Manchester City O18. Vanaf juli 2021 is Vicens assistent-trainer van de eerste selectie.”

TIP: 3.30x je geld bij een zege van Heracles op Willem ll! Bij Circus ontvangen nieuwe spelers €250 bonus!

Is dit de juiste trainer voor Heracles?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
40+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie