Ten Hag prijst Feyenoord: “Ongelooflijk trots”

Foto: Ten Hag prijst Feyenoord: “Ongelooflijk trots”

Wat Erik ten Hag net niet lukte als Ajax-trainer, dat lukte Arne Slot wel: de finale van een Europees clubtoernooi halen. De nieuwe manager van Manchester United gunt dit Feyenoord van harte.

“Geweldig dat een Nederlandse club de finale haalt van een Europees toernooi. Daar zijn we met z’n allen ongelooflijk trots op”, oordeelde Ten Hag vrijdagmiddag op de persconferentie. “Ajax heeft de finale van de Europa League gehaald (in 2017, red.), nu Feyenoord de finale van de Conference League. Jarenlang heeft Nederland achter de feiten aangelopen op Europees gebied en je ziet dat er een kentering zichtbaar is de laatste jaren. Dat is schitterend.”

Feyenoord speelt zondagmiddag thuis tegen PSV, dat met Ajax in gevecht is om de titelstrijd. Dat lijkt een Eindhovens voordeel, maar stelt Ten Hag: “Ze willen het goede gevoel behouden. Ze komen euforisch terug en die energie moeten ze vast zien te houden. In een volle Kuip zullen ze willen laten zien dat ze van topploegen kunnen winnen. Vermoeidheid? Er zit genoeg tijd voor ze tussen om te herstellen zodat ze een goede prestatie neer kunnen leggen.”

Trainersgilde

Ten Hag merkt dat de Nederlandse trainers er steeds beter op komen te staan. “Naast Feyenoord heeft Rangers ook de finale van de Europa League gehaald met een Nederlandse staf (onder leiding van Giovanni van Bronckhorst, red.). Dus de zorgen om het Nederlandse trainersgilde kunnen ook in de hoek worden gezet.”

TIP: Wint Ajax bij AZ? De odd is 1.74!

Gaat Ten Hag slagen bij Manchester United?

  • Ja
  • Nee
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie