‘Ajax kan blessures beter opvangen dan PSV’

Foto: ‘Ajax kan blessures beter opvangen dan PSV’

Ajax kan zondag kampioen worden van de Eredivisie. Daarvoor moet het winnen van AZ en moet het hopen dat PSV verliest van Feyenoord. Toch lijkt ook de opgave voor de Amsterdammers niet eenvoudig, gezien een ware blessuregolf Ajax momenteel teistert.

Toch ziet oud-Ajacied Siem de Jong in het Algemeen Dagblad geen onoverkomelijk probleem voor Ajax. “Ze hebben een goede, grote selectie waarmee ze blessures kunnen opvangen. Voor de afwezigen is het wel vervelend. Het is gewoon jammer als je de laatste wedstrijden moet missen als je ploeg nog om één of meer prijzen speelt. Zondag kan het in elk geval nog alle kanten op.”

Ajax wordt kampioen

Ook Marciano Vink denkt dat Ajax de problemen op kan vangen, die de laatste weken Erik ten Hag al veel zag wisselen. “Daar is Ryan Gravenberch, wat ik wel de constante factor vond bij Ajax, nu bij gekomen. Aan de andere kant: iedereen weet waar het om gaat bij Ajax. Ik denk dat ze heel scherp zijn. Dat zal bij de vervanger van Gravenberch niet anders zijn. Dus dat hoeft niet een groot probleem te zijn.” 

Jan Wouters vindt het lastig te zeggen, maar denkt dat het zondag zo maar eens klaar kan zijn. De oud-international ziet namelijk ook de nodige blessures bij PSV. “En dan zie ik Ajax in de breedte iets sterker zijn.” Ook laat Wouters weten dat alle transferperikelen bij Ajax als drijfveer kunnen werken. “Dat zeg ik ook vanuit mijn eigen gevoel, want je wilt op de mooist mogelijke manier afscheid nemen bij je club. Ajax draait al maanden heel moeizaam, maar toch geef ik ze iets meer kans. Mijn gevoel zegt ook Ajax.”

TIP: Wint Ajax bij AZ? Pak 1.74 keer je inzet!


Wordt Ajax zondag al kampioen?

  • Ja
  • Nee
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie