Boadu: ‘Fysiek zijn ze hier zo sterk, niet normaal!’

Foto: Boadu: ‘Fysiek zijn ze hier zo sterk, niet normaal!’

Myron Boadu had een flinke aanlooptijd nodig om zijn draai te vinden bij AS Monaco. De spits moest niet alleen op het voetballende vlak wennen aan de Franse competitie, maar ook persoonlijk veranderde er een hoop voor de oud-spits van AZ. Inmiddels lijkt Boadu zijn draai te hebben gevonden.

In gesprek met GFFN laat Boadu weten dat hij had gedacht dat het niet zo moeizaam zou gaan in het begin. “Ik ben een jonge speler. Voor mij was het de eerste keer dat ik naar het buitenland ging en natuurlijk naar een sterkere competitie, dus dat was voor mij in het begin een beetje moeilijk. Ik had het verwacht, maar aan de andere kant had ik ook verwacht dat ik elke wedstrijd zou scoren, zoals in Nederland.”

Verschil op fysiek vlak

De aanvaller vertelde vooral moeite te hebben gehad met het fysieke gedeelte van de Lique 1. “Dat is het belangrijkste verschil, maar ook fysiek. Het is niet normaal: alle verdedigers hier zijn zo sterk en ik vind mezelf een sterke gozer. Dat is wat mij echt opvalt.” Boadu ziet dan ook een duidelijk verschil met de Nederlandse club. “Op training in Frankrijk kunnen we, als we als team verliezen, boos en teleurgesteld teruggaan naar de kleedkamer. Het is echt competitief, maar ik denk dat dat goed is. In Nederland is dat iets minder zo. We komen van het veld en dan is het voorbij.”

TIP: Scoort Boadu tegen Lille? Pak 3.30 keer je inzet!


Is Boadu goed genoeg voor AS Monaco?

  • Ja
  • Nee
53+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie