Marseille vs Feyenoord: krijgen we opnieuw een show van Dessers?

Foto: Marseille vs Feyenoord: krijgen we opnieuw een show van Dessers?

Dessers is zich op een of andere manier in de geschiedenisboeken van Feyenoord aan het werken, een zogenaamde cultheld aan het worden. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn prestaties in de Conference League dit seizoen. Hij scoorde maar liefst tien keer en vaak belangrijke en noodzakelijke goals op de meest hallucinante momenten in een wedstrijd. Er gaat blijkbaar zelfs een zakje met geld rond bij enkele supporters om Dessers zijn afkoopsom te kunnen betalen. Als hij ze naar de finale kan loodsen, dan zou dat zakje wel eens snel gevuld kunnen worden. Maar zal hem, en bij uitstek Feyenoord, dat lukken in het angstaanjagende Stade Vélodrome? 

Marseille: alles op de Conference League 

Marseille heeft duidelijk laten blijken afgelopen weekend waar hun prioriteiten liggen: bij de Conference League. Er werd met 0-3 onderuit gegaan tegen Lyon, maar de krachten werden dan ook vooral gespaard, zo blijkt uit de opstelling. Een aantal wisselspelers mochten de wedstrijd aanvatten, gecombineerd met een aantal sterkhouders zoals bijvoorbeeld Payet. Je zag echter dat hij met de rem op speelde, want hij moet vooral fit zijn voor de wedstrijd tegen Feyenoord. 

Ergens valt die keuze wel te verdedigen, aangezien ze relatief comfortabel op een tweede plaats staan, maar ze mogen toch niet alle teugels laten vieren. Stade Rennes is namelijk tot op drie punten gekropen en ze moeten nog de verplaatsing maken naar Rennes in de competitie, dus dat zou wel eens heel link kunnen worden. Het zou jammer zijn om na zo’n mooie periode van overwinningen en een terechte tweede plaats, plotsklaps dat allemaal uit handen te geven door een hyperfocus op een nevencompetitie. De implicaties zijn immens, want de derde uit Ligue 1 krijgt geen rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League. Er is dus nog wel wat werk aan de winkel! 

Feyenoord: prachtig 

Feyenoord wist de laatste weken heel wat harten te veroveren, zowel in Nederland als in België. Ze zullen koste wat het kost proberen, aanvallen en het vuur aan de schenen leggen bij de tegenstander. Dat ze daardoor wat goals tegen krijgen, dat nemen ze er blijkbaar graag bij. Een pleidooi voor onbesuisd, heerlijk los, vrij en aanvallend voetbal dus, maar bereiken ze er ook iets mee? Dat valt natuurlijk nog af te wachten, want in de heenwedstrijd werden ze genadeloos afgestraft tot twee maal toe en dat zou zomaar opnieuw kunnen gebeuren in de terugwedstrijd. 

Gelukkig hebben ze Dessers nog! Wat een speler is dat toch geworden voor Feyenoord. Op een of andere manier zit hij er altijd tussen op de momenten dat ze hem het meest nodig hebben. Hij is op dit moment zelfs topschutter in de Conference League en de kans is reëel dat hij die titel in ontvangst zal mogen nemen over een aantal weken, zeker als ze weten door te stoten tegen Marseille. Hij moet nog twee goede wedstrijden spelen om zichzelf onsterfelijk te maken: vandaag tegen Marseille en in de finale van de Conference League, hopelijk. Zal hij de verwachtingen inlossen? 

Wedtip: goals

Er zullen naar alle waarschijnlijkheid heel wat goals vallen in deze partij. Marseille is verplicht om te komen en weet natuurlijk wel de gaatjes te vinden bij Feyenoord, dat zal het grote probleem niet zijn. De kans is zeer groot dat Marseille het net wel minstens één keer zal vinden, maar dat geldt natuurlijk ook voor Feyenoord. De laatste keer dat ze niet wisten te scoren, dateert al van vijftien januari! Ik zie dat patroon niet meteen doorbroken worden in deze wedstrijd. Dat er meer dan 3,5 goals vallen, geeft je 2,43 keer je geld terug bij Circus. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Stoot Feyenoord door naar de finale?

  • Ja!
  • Nee, helaas niet..
  • Nee, gelukkig niet!
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:04
8+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
33+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
22+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
66+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
50+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
215+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
270+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
143+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
190+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
84+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
24+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
25+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
121+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
187+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
30+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
50+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
53+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
167+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
75+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
39+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie