‘Feyenoord profiteert van onderschatting Marseille’

Foto: ‘Feyenoord profiteert van onderschatting Marseille’

Twintig jaar geleden won Feyenoord de UEFA Cup ten koste van Borussia Dortmund. Toenmalig Feyenoord-trainer Bert van Marwijk ziet gelijkenissen met het elftal van toen en het elftal van nu. Van Marwijk dicht Feyenoord goede kansen toe om de finale van de Conference League te halen. 

De oud-bondscoach van Oranje zegt in gesprek met de NOS dat Feyenoord nogmaals onderschat gaat worden door Marseille. “Je hebt in de vorige wedstrijd in een paar momenten gezien hoeveel individuele kwaliteiten Olympique Marseille heeft. Maar ik denk dat ze Feyenoord thuis nog een keer gaan onderschatten.” De oud-trainer van Feyenoord had genoten van de eerste wedstrijd en denkt dat huidig trainer Arne Slot weleens hetzelfde speelplan gaat gebruiken. “Het zou me niets verbazen als hij hetzelfde speelt in de return en ook begint zoals thuis. Dat vergt heel veel lef. Veel trainers kiezen nu voor een hele offensieve speelstijl. Dat betekent dat je met veel risico speelt. Maar heel veel teams hebben daar zoveel moeite mee. Dat zag je nu ook aan Marseille.”

Slot maakt reclame

Van Marwijk ziet dan ook overeenkomsten met ‘zijn’ Feyenoord. “Wat een beetje vergelijkbaar is met toen is dat Arne Slot ook kiest voor een speelwijze en voor een formatie waar hij zelden van afwijkt.” Van Marwijk geniet dan ook van de trainer Slot, maar is ook complimenteus over Ajax-trainer Erik ten Hag. “Het is geweldig dat we twee zulke trainers hebben. Ten Hag had de clubs voor het uitkiezen. Slot komt eraan. Hij maakt ook reclame door zijn manier van spelen.”

TIP: Wint Feyenoord van Marseille? Pak 3.10 keer je inzet!

Haalt Feyenoord de finale van de Conference League?

  • Ja
  • Nee
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie