Liverpool overleeft Spaanse furie en is CL-finalist

Liverpool heeft dinsdagavond de finale van de Champions League bereikt. Villarreal bracht de Engelse topclub behoorlijk aan het wankelen, maar ging er uiteindelijk net als in de heenwedstrijd (2-0) af: 2-3.

De Europa League-winnaar van vorig seizoen kon in de return geen beroep doen op Arnaut Danjuma. De Nederlandse aanvaller had nog teveel hinder van een spierblessure en kreeg dus niet de mogelijkheid om de degens nogmaals te kruisen met landgenoot Virgil van Dijk. Toch werd de Liverpool-defensie behoorlijk in verlegenheid gebracht door Villarreal, dat al na vier minuten de leiding nam dankzij Boulaye Dia.

DROOMSTART VOOR VILLARREAL! ???
3 (!) minuten onderweg en het is al raak: 1-0 ?

Remontada? ?#ZiggoSport #UCL #VILLIV pic.twitter.com/DPK7CaU7dp

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) May 3, 2022

Waar Villarreal in eigen huis niets te vertellen had, daar werd Liverpool op Spaanse bodem juist totaal overlopen. De La Liga-club dacht een strafschop te verdienen nadat Giovani Lo Celso onderuit ging na een duel met Alisson Becker, maar scheidsrechter Danny Makkelie had een scherp oog op de situatie en zag dat de Liverpool-doelman de bal speelde. Ook Pol van Boekel als VAR was het daarmee eens.

Geen 2-0 dus voor Villareal, maar dat bleek uitstel van executie. Kort na het potentiële penaltymoment viel de tweede treffer alsnog. Francis Coquelin reageerde alert op een voorzet en kopte de bal overtuigend binnen achter doelman Alisson. Nog voor rust werkte Villarreal daarmee de schade uit de heenwedstrijd op Anfield weg.

????????! 2-0 voor Villarreal! ?
Ongelofelijk: de comeback is vlak voor rust al compleet ?#ZiggoSport #UCL #VILLIV pic.twitter.com/Vcd68scFij

Veerkracht Liverpool

In de tweede helft besloot Liverpool uit een ander vaatje te tappen. Het team van Jürgen Klopp nam meer initiatief om de aansluitingstreffer tot stand te brengen. Dat lukte bijna via Trent Alexander-Arnold (lat) en Luis Díaz (omhaal in kansrijke positie). In de 62ste minuut viel de op dat moment verdiende 2-1 alsnog. Fabinho schoot vanuit een haast onmogelijke hoek op doel en had de mazzel dat Gerónimo Rulli opzichtig blunderde onder de lat.

???? ?????????! 2-1! ?
Daar is dan het antwoord van The Reds: Fabinho schiet raak, met dank aan Villarreal-keeper Rulli… ?

Liverpool heeft nu weer de beste papieren voor een finale-ticket ?️#ZiggoSport #UCL #VILLIV pic.twitter.com/cQUVMAGQIa

De flow van Villarreal bleek plotseling helemaal verdwenen. Liverpool nam de totale wedstrijd in handen. Díaz had nog de pech dat zijn inzet de paal teisterde, maar kort daarna maakte de Portugese invaller alsnog de 2-2 door een voorzet van Alexander-Arnold tegen de touwen te knikken. Ook ditmaal werd Rulli door de benen gepasseerd…

Over en uit?! ?
Liverpool maakt er 2-2 van en Villarreal moet weer vol aan de bak! ?

Of krijgen we Remontada 2.0? ?#ZiggoSport #UCL #VILLIV pic.twitter.com/dW2RMWC1Ty

Zeven minuten na de gelijkmaker viel ook nog de 2-3. Sadio Mané werd gelanceerd, omspeelde de doelman van Villarreal en schoot vervolgens Liverpool definitief naar de finale van de Champions League. Daarin stuit het op Real Madrid óf Manchester City. Overigens eindigde Villarreal nog met tien man na een tweede gele kaart voor Étienne Capoue.

Scoreverloop: 1-0 (3′) Boulaye Dia, 2-0 (41′) Francis Coquelin, 2-1 (62′) Fabinho, 2-2 (67′) Luis Díaz, 2-3 (74′) Sadio Mané

TIP: Wint Liverpool van Tottenham? De odd is 1.47!

????! Dat gaat hard… ?
Liverpool zet in de tweede helft flink aan en komt zelfs op voorsprong: 2-3 Sadio Mané! ?#ZiggoSport #UCL #VILIV pic.twitter.com/seKjzBRV8g