‘Vandaag Inside doelbewust beschadigd’

Foto: ‘Vandaag Inside doelbewust beschadigd’

Vandaag Inside is doelbewust beschadigd door programma’s als Jinek en Op1. Volgens mediakenner Victor Vlam hebben deze talkshows geprobeerd om ‘hun belangrijkste concurrent een kopje kleiner’ te maken.

De tv-deskundige stelt in de podcast De Communicado’s: “Het feit dat het VI fataal is geworden heeft volgens mij te maken met het feit dat deze mediadynamiek gewoon echt uit de hand is gelopen. Er werd in deze mediadynamiek een heel grote rol gespeeld door de talkshows.”

Vlam meent dat talkshows vaker een bepalende rol spelen. “Maar het zijn in dit geval ook programma’s die belanghebbende zijn, want Vandaag Inside heeft kijkers weggehaald bij de andere talkshows. Dat betekent dat deze programma’s er ook baat bij hadden om VI een kopje kleiner te maken. Dat is ook wat er volgens mij gebeurd is.”

Bert Huisjes, de coördinator van Op1, was opvallend kritisch op Johan Derksen en consorten. Vlam: “En Op1 is de talkshow die de meeste kijkers heeft verloren aan Vandaag Inside. Kan ik me dan voorstellen dat je graag de belangrijkste concurrent een kopje kleiner wil maken? Ja, dat kan ik me echt heel goed voorstellen en is precies wat er is gebeurd.”

Ook het RTL-programma Jinek pakte de heren van Vandaag Inside hard aan. “Als je kijkt naar de kijkcijfers van Jinek: op donderdag had zij 345 duizend kijkers, volgens mij het laagste kijkcijfer dat ze ooit hebben gehaald. Ik kan me voorstellen dat die talkshows denken: we moeten gewoon Johan Derksen en Vandaag Inside een kopje kleiner maken.”

“Ze hebben hun journalistieke objectiviteit ondergeschikt gemaakt aan hun eigen belang bij de kijkcijfers. Dat is wat er hier gebeurd is en ik denk eerlijk gezegd dat het een schande is”, aldus Vlam.

TIP: Wedden op voetbalduels? Waag je gok bij Circus en pak €250 bonus!

Deel je dat gevoel?

  • Ja
  • Nee
443+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie