Veranderingen clubcultuur Ajax na Overmars-incident

Foto: Veranderingen clubcultuur Ajax na Overmars-incident

Het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars is voor Ajax een wake-upcall geweest wat betreft de omgang met elkaar op de werkvloer. De cultuur binnen de club moet veranderd worden, kwam naar voren in een onderzoek van bureau Bezemer & Schubad.

Dinsdag werd het rapport gedeeld met het bestuur van de Amsterdammers. “Het spijt ons dat wij deze vrouwen geen veilige werkomgeving hebben kunnen bieden”, aldus Leen Meijaard, voorzitter van de Raad van Commissarissen op de clubsite. “Samen met de directie en HR gaan we werk maken van de beoogde verbeteringen. De diverse meldingen maken duidelijk dat er werk te doen is, zodat voor iedereen duidelijk is dat ongewenst gedrag niet wordt geaccepteerd en als zich toch iets voordoet medewerkers zich vrij voelen het aan de orde te stellen, elkaar daarop aanspreken en het zo nodig melden.”

Van der Sar

Algemeen directeur Edwin van der Sar zet ook in op veranderingen binnen de club. “Ik wil de vrouwen die al met initiatieven bij elkaar zijn gekomen een groot compliment geven. Het is goed om vanuit de praktijk met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. We maken ook graag gebruik van hun input bij het plan van aanpak en in de begeleidingscommissie. Vertrouwen in elkaar is een sleutelbegrip bij het ontwikkelen van een veiliger cultuur en organisatie. Ik maak me hier persoonlijk hard voor.”

“Medewerkers moeten absoluut de veiligheid voelen om zich uit te spreken en hun mening te geven in de dagelijkse praktijk. Dat moet het effect zijn van de beoogde cultuurverandering. Daar gaan we samen keihard aan werken en daar laten we ons ook op aanspreken”, besluit de oud-doelman.

TIP: 1.74x je inzet bij een zege van Ajax op AZ! Pak daarnaast de welkomstbonus op Circus van €250, klik hier!

Goed initiatief?

  • Ja, prima gedaan
  • Ach, voor de bühne
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie