“Die diepgewortelde haat begint eng te worden”

Foto: “Die diepgewortelde haat begint eng te worden”

Afgelopen weekend ging het meermaals helemaal mis tussen Heracles en FC Twente, in de Tukkerse Derby. Het duel werd meerdere keren stilgelegd wegens attributen die het veld op werden gegooid, en na afloop kreeg Vaclav Cerny zelfs een klap van een Heracles ‘fan’.

Het wordt volgens mij met het jaar erger, dat bij een bepaalde groepering de haat richting FC Twente inmiddels wel zo diep geworteld zit dat het eng begint te worden”, reageert clubwatcher Leon ten Voorde van de TC Tubantia. “Ik krijg ook een beetje het gevoel dat de clubleiding geen grip meer heeft op een bepaalde groepering bij Heracles, dat ze daar ook een beetje bang voor zijn. Daar mag wel een paar tandjes vanaf.”

‘Nu wordt het gewoon eng’

Twente-fans nemen steeds meer afstand van Heraclieden, merkt Ten Voorde. “Het draagvlak bij de achterban brokkelt hiermee natuurlijk wel af. Ik hou van een derby waarin dingen gebeuren, er mogen opstootjes zijn. We hoeven ook niet naar een derby te kijken waarbij je denkt: is dit wel een derby? Maar nu wordt het gewoon eng.”

“De supporters van FC Twente beginnen zich wel te roeren. Zij denken: wacht eens, wij hebben een samenwerking met deze club. Ik heb de voorzitter van de Vriendenkring gesproken, hij zei: waarom moeten we samenwerken met een club waar de haat zo diep zit? Deze clubs hebben niks met elkaar, behalve dat ze uit dezelfde Twente komen. Dat sentiment krijg je nu.”

TIP: Wint Twente van Fortuna? De odd is 1.44 keer je inleg!

Volgende Heracles versus Twente zonder thuisfans

  • Doen
  • Niet doen
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie