‘Beckham van Heerenveen doet Veerman al vergeten’

Foto: ‘Beckham van Heerenveen doet Veerman al vergeten’

Afgelopen weekend speelde sc Heerenveen met 3-3 gelijk in de Friese Derby tegen SC Cambuur. Eén van de uitblinkers was – niet voor het eerst in de afgelopen maanden – Thom Haye. De in januari bij NAC weggeplukte middenvelder speelde goed en leverde twee assists.

Clubwatcher Reon Boeringa zag hoe de winteraanwinst ‘zijn talent onderstreepte’ in het Abe Lenstra Stadion. “Haye’s optreden tegen SC Cambuur onderstreepte daarmee andermaal hoe snel hij zich heeft aangepast aan de Eredivisie. Zijn loepzuivere passes, voorzetten en vrije trappen maken hem tot de Beckham van Heerenveen.”

En dat terwijl hij nog met scepsis werd ontvangen in Heerenveen, weet Boeringa. “Dat terwijl een deel van de Friese achterban niet gelijk enthousiast was toen Haye eind januari na een wekenlange transfersoap was losgeweekt van NAC Breda. De aanvankelijke scepsis was ook niet helemaal vreemd, aangezien Heerenveen doorgaans slechts transfersommen betaalt voor jonge spelers die nog spectaculair in waarde kunnen vermeerderen.”

‘Door Haye gaat het allang niet meer over Veerman’

“Haye heeft sindsdien echter bewezen dat bedrag dubbel en dwars waard te zijn. Inmiddels heeft de rechtspoot na elf duels vier assists achter zijn naam. Vanaf het moment dat hij voor Heerenveen debuteerde gaf geen enkele Eredivisie-speler meer beslissende passes dan Haye.” De Voetbal International-journalist merkt op dat Haye in zijn carrière lang niet overal is geslaagd: “Bij Heerenveen lijkt alles wél samen te komen voor Haye. Hij drukt inmiddels al dusdanig zijn stempel dat het in Friesland eigenlijk al niet meer over de vertrokken Joey Veerman gaat.”

TIP: 4.20x je inleg als Heerenveen bij Vitesse wint komend weekend!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Thom Haye (@thomhaye)

Haye doet het net zo goed als Veerman deed

  • Eens
  • Oneens
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie