TRANSFERUURTJE: Opvolgers Gravenberch en Sangaré bekend

Foto: TRANSFERUURTJE: Opvolgers Gravenberch en Sangaré bekend

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Komende zomer wacht er een serieuze leegloop bij Ajax. Logischerwijs zullen er dan ook de nodige spelers juist naar Amsterdam toe moeten komen. Eén van de namen op het verlanglijstje van de Eredivisie-koploper is Daniel BragançaDe jeugdinternational van Portugal ligt nog tot maar liefst 2025 vast bij Sporting CP, dus Ajax zal ongetwijfeld met een stevige transfersom op de proppen moeten komen.

PSV is er alles aan gelegen om Mario Götze langer in Eindhoven te houden. De Duitse spelmaker lijkt echter aan te sturen op een vertrek, nu trainer Roger Schmidt vertrekt naar Benfica. Portugese media maken zelfs melding dat Götze meegaat naar de Portugese topclub. Maar volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International wil PSV een poging wagen om Götze te behouden. Het management van de middenvelder was in Eindhoven om daar over te praten.


Zijn naam valt regelmatig in relatie tot een Ajax-terugkeer, maar Quinten Timber speelt volgend seizoen mogelijk voor een andere Nederlandse topclub. PSV zou de smaakmaker van FC Utrecht willen inlijven. Voetbal International bericht: “Quinten Timber is bezig aan een uitstekend seizoen bij FC Utrecht en heeft zich in de kijker gespeeld bij grote clubs uit binnen- en buitenland. Ook PSV volgt Timber nadrukkelijk. Bij de club uit Eindhoven zou hij wellicht Ibrahim Sangaré kunnen opvolgen, mocht de Ivoriaan na dit seizoen vertrekken.”

En ook broer Jurriën Timber is gewild. BILD weet te melden dat Bayern nog een keer wil toeslaan bij Ajax en Timber hoog op het lijstje heeft staan. De scouts van de Duitse topclub zouden onder de indruk zijn geraakt van de centrumverdediger. Overigens is der Rekordmeister niet de enige kandidaat om Timber in te lijven, de verdediger wordt ook nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek naar Manchester United. Ajax-trainer Erik ten Hag ziet Timber graag mee gaan naar Old Trafford.



Buitenland:

FC Barcelona wil komende zomer winkelen bij Chelsea. César Azpilicueta en Marcos Alonso moeten de overstap gaan maken naar Camp Nou. Daarnaast zou ook de transfervrije Chelsea-verdediger Andreas Christensen naar Barcelona gaan. El Mundo Deportivo schrijft dat Barcelona komend seizoen in haar achterhoede wil investeren. Clément Lenglet en Samuel Umtiti lijken op weg naar uitgang en ook Dani Alves en Sergiño Dest staan voor een mogelijk vertrek. De komst van een rechtervleugelverdediger heeft dan ook prioriteit bij de Catalanen. Azpilicueta is voor die positie nadrukkelijk in beeld.

Real Madrid heeft zaterdagavond voor de 35ste keer beslag gelegd op de Spaanse landstitel. En aanstaande woensdag kan De Koninklijke zich tegen Manchester City plaatsen voor de finale van de Champions League. Het seizoen is dus zeker geslaagd, toch zou de club tijdens de komende transferzomer flink willen toeslaan. Kylian Mbappé en Antonio Rudiger zijn de prioriteiten.

TIP: Zie je Real winnen van Manchester City? De quotering staat momenteel op 3.25! Pak daarnaast €250 bonus bij Circus!

Wie gaat het verst komen in zijn carriere, denk jij?

  • Sangare
  • Gravenberch
543+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie