Van Hanegem waarschuwt: “Anderhalf keer zo erg”

Foto: Van Hanegem waarschuwt: “Anderhalf keer zo erg”

Feyenoord moet donderdagavond een 3-2 voorsprong op Olympique Marseille verdedigen in de halve finale van de Conference League. Willem van Hanegem verwacht een zware dobber in Frankrijk.

“Alle Feyenoorders kunnen niet wachten op de wedstrijd in Marseille. Dat is logisch, want de club heeft niet jaarlijks een prijs om naar uit te kijken”, schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Maar je moet in je enthousiasme nu je een finale kan bereiken, niet vergeten de wedstrijd kritisch te benaderen.”

De Kuip werd alom geroemd na het heenduel, maar Van Hanegem vindt de thuishaven van Marseille ‘minimaal anderhalf keer zo erg’. “Dat was in mijn tijd al, laat staan nu. Het kan daar zo enorm spoken. Echt een heksenketel. Het is zaak dat je niet onder de indruk raakt. Overdrijf dus niet in je enthousiasme, want scheidsrechters delen daar door de druk ook sneller een gele of rode kaart uit.”

Kansen benutten

Van Hanegem vindt dat Feyenoord zakelijker moet worden voor de goal. “Als je ziet hoeveel kansen Feyenoord gemist heeft tegen Marseille en Fortuna. Daar schrik je van. Die wedstrijd in Limburg kon mij daarom ook niet bekoren. Dat moet gewoon 9-0 worden. Dan overdrijf ik niet. (…) Feyenoord moet tegen Marseille dodelijker zijn. Als je de finale wilt halen, kun je niet zo prutsen. Daar ga je ook minder kansen krijgen.”

TIP: Wint Feyenoord in Marseille? Win drie keer je inleg!

Gaat Feyenoord de klus klaren in Marseille?

  • Ja
  • Nee
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie