Ten Hag blikt vooruit naar ‘wedstrijd van het jaar’

Foto: Ten Hag blikt vooruit naar ‘wedstrijd van het jaar’

Ajax zette met een overwinning op PEC Zwolle een stevige stap richting het landskampioenschap. Volgend weekend staat er een pot tegen AZ op het programma. De al beladen wedstrijd is nu helemaal belangrijk voor de Amsterdammers, aangezien puntverlies nog steeds dodelijk voor de titelambities kan zijn. Van alle finales lijkt het daarom dé wedstrijd van het jaar voor de Amsterdammers.  

Erik ten Hag kijkt daarom uit naar de confrontatie met de Alkmaarders. “Het wordt een geweldige wedstrijd”, stelt de trainer van Ajax tegenover de NOS na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle. “We weten dat wij aan het roer zitten, dus je moet de wedstrijden blijven winnen. Dat betekent dat je de volgende wedstrijd er weer volop moet staan. Dan heb je weer energie nodig en dat vergt veel van het team”

Ajax

De Amsterdammers gaan de afgelopen weken niet zo heel lekker, maar winnen hun wedstrijden wel. Ten Hag bekijkt het daarom positief: “We moeten gewoon van wedstrijd tot wedstrijd kijken en een oplossing gaan vinden voor ons probleem. Maar vooral die winnaarsmentaliteit moeten we behouden. Volgende week spelen we tegen AZ. Dat wordt een pittige, maar wordt ook een geweldige wedstrijd en daar kijken we naar uit.”

De komende weken zal het nog steeds puzzelen worden voor Ten Hag. De trainer heeft te maken met verschillende blessures. Steven Berghuis trainde deze week niet mee, maar kon wel invallen als middenvelder, terwijl hij de afgelopen weken vaak als vervanger van Antony op de rechterflank gepositioneerd werd. 

Of er meer wisselingen in het elftal komen? Ten Hag: “Ik hoop volgende week Mazraoui er ook weer bij te hebben, je ziet vandaag dat Rensch er weer bij is. Dan kan er ook weer een hele andere dynamiek over de rechterkant ontstaan”

Wint Ajax van AZ? Pak bij Circus 1.73x je inzet. En vergeet die €250 welkomstbonus niet!


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Wint Ajax bij AZ?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
377+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie