Ajax dankzij fraaie goals dichterbij landstitel

Foto: Ajax dankzij fraaie goals dichterbij landstitel

Ajax heeft zaterdagavond een nieuwe stap gezet richting het kampioenschap. De Amsterdammers boekten een simpele 3-0 overwinning op laagvlieger PEC Zwolle.

Ajax-trainer Erik ten Hag moest behoorlijk puzzelen door de personele problemen. Youri Regeer begon daarom als rechtsback aan de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. De thuisploeg begon zwak aan de wedstrijd en had in de openingsminuut zomaar op achterstand kunnen staan. Chardi Landu kopte in kansrijke positie over het doel van Maarten Stekelenburg.

De Eredivisie-koploper kwam maar moeizaam op gang tegen de Zwollenaren. Davy Klaassen scoorde bijna met een van richting veranderd schot, maar doelman Kostas Lamprou bracht redding tegen zijn oude club. In de dertigste minuut was het alsnog raak. Kenneth Taylor bediende Dusan Tadic en de Ajax-aanvoerder schoot diagonaal de 1-0 tegen de touwen.

Zelfs met de voorsprong op zak bleef Ajax worstelen met de formatie van Dick Schreuder, wiens broer Alfred mogelijk Erik ten Hag opvolgt in Amsterdam. PEC Zwolle kreeg een enorme kans om de stand weer in evenwicht te brengen, maar voor een leeg doel slaagde Daishawn Redan erin om de bal over te werken.

Ajax loopt uit

In de tweede helft had Ajax veel minder te duchten van de Zwollenaren. De voorsprong werd verdubbeld door Davy Klaassen. De begeerde verdediger Jurriën Timber had nog de pech dat zijn inzet de paal teisterde, maar in de rebound schoot de middenvelder alsnog de 2-0 tegen de touwen. Het was daarna aan Sébastien Haller te wijten dat de derde Ajax-goal uitbleef: de Fransman schoot een opgelegde kans over.

De derde Ajax-treffer werd alsnog een feit. Klaassen kreeg de kans om van afstand uit te halen en schoot de bal op heerlijke wijze binnen achter Lamprou: 3-0. Ajax loopt daardoor uit naar een voorsprong van zeven punten plus een beter doelsaldo, waardoor PSV aan de bak moet om nog enig uitzicht te houden op de landstitel.

Scoreverloop: 1-0 (30′) Dusan Tadic, 2-0 (51′) Davy Klaassen, 3-0 (80′) Davy Klaassen

TIP: Wint Ajax bij AZ? De odd is 1.73!

Gaat Ajax de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie