“Raiola dacht echt alleen aan de spelers”

Foto: “Raiola dacht echt alleen aan de spelers”

Mino Raiola werd eerder deze week ten onrechte doodverklaard, maar zaterdag werd alsnog officieel melding gemaakt van zijn overlijden. Volgens Arno Vermeulen is dit een groot verlies voor het voetbal.

“De schok is heel groot”, reageert Vermeulen op de website van de NOS. “De status en bekendheid van voetbalagenten is in de laatste jaren enorm toegenomen. Raiola behoorde zeker tot de allergrootste namen, samen met bijvoorbeeld de Portugees Jorge Mendes. Het is wereldwijd hoofdnieuws, in alle internationale media. Van Zlatan Ibrahimovic tot Erling Haaland: verschillende generaties wereldsterren wilden met hem werken.”

Vermeulen erkent dat Raiola vaak voor ophef zorgde, maar voegt de commentator er meteen aan toe: “Ik denk dat hij in Nederland iets kritischer werd bekeken dan in het buitenland. Juist in Nederland kwam hij lange tijd best weinig in de pers: Raiola had een Italiaanse achtergrond en woonde in het buitenland. Misschien dat hij daarom buiten Nederland juist ook groter is.”

Alleen aandacht voor de spelers

Raiola had volgens Vermeulen ‘volledig maling aan de clubs’. “Hij dacht wat dat betreft echt alleen aan de spelers. Voor zijn cliënten was hij 24/7 beschikbaar. Hij regelde letterlijk alles, tot op het kleinste detail. Hij was een erg aparte denker. Zo werkte hij niet met contracten, in tegenstelling tot andere agenten. Spelers waren in principe vrij om op ieder moment bij hem weg te gaan. Toch gebeurde dat niet vaak.” 

De vraag is nu welke consequenties diens overlijden heeft. Vermeulen: “Er zijn tal van grote voetballers die in zijn stal zitten, ook in Nederland. Raiola’s rechterhand was oud-voetballer José Fortes Rodriguez, maar wat zijn precieze rol nu wordt is niet duidelijk. Spelers gingen echt met hem in zee om die persoonlijke verhouding.”

TIP: Wedden op voetbalduels? Waag je gok via Circus!

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie