Liverpool zet reuzenstap naar finale tegen mager Villarreal

Foto: Liverpool zet reuzenstap naar finale tegen mager Villarreal

Liverpool heeft een grote stap gezet naar de finale van de Champions League. The Reds namen vanavond op Anfield in de tweede helft afstand van Villarreal, dat nauwelijks een vuist kon maken. De ploeg van Jürgen Klopp toonde zich het hele duel dominant.

Het favoriet geachte Liverpool was op voorhand op zijn hoede voor Villarreal, dé verrassing van dit Champions League-seizoen. Wat Bayern München en Juventus in de vorige rondes overkwam ging de Engelsen niet gebeuren, verzekerde Klopp. The Yellow Submarine maakte zich voor de tweede keer op voor een duel bij de laatste vier van het miljardenbal, na de halve finale tegen Arsenal in 2016. Liverpool heeft daarin veel meer ervaring en gaat dit seizoen zelfs nog voor vier prijzen. De wedstrijd in Liverpool was voor de Nederlandse kijker ook zeer interessant door het treffen tussen Virgil van Dijk en Arnaut Danjuma.

De intenties van beide ploegen werden al snel duidelijk. De gastheren gingen op zoek naar de aanval, om via een zege vanavond al meteen goede zaken te doen in de tweestrijd. Villarreal leunde vooral naar achteren, in de hoop zo ernstige schade te voorkomen. Unai Emery zou ongetwijfeld gemikt hebben op snelle uitbraken, maar daar kwam het totaal niet van. Liverpool loste in het eerste bedrijf de nodige schoten, daarvan kwamen de meesten echter niet tussen de palen. Mohamed Salah en Sadio Mané toonden zich gevaarlijk, maar nog weinig effectief.

Tweede helft

De Spanjaarden konden met een tevreden gevoel de rust in gaan, terwijl Liverpool wist dat het al het verschil kon en moest maken. In de tweede helft brak het de ban middels behoorlijk wat geluk. Aanvoerder Jordan Henderson trachtte in de 53e minuut de bal voor het doel te slingeren. Daarbij werd het leer van richting veranderd door Villarreal-verdediger Pervis Estupiñán, waarna de bal achter de eigen keeper plofte. Niet veel later bood Salah zich aan en kon hij Mané net op tijd wegsteken, die met een teen de bal net langs Rulli kon tikken. De Senegalees stond op één lijn met de Spaanse verdedigers en dus kon men in Liverpool opgelucht ademhalen: 2-0.

Danjuma kwam net als zijn ploeg niet in het stuk voor en de Nederlander werd dan ook in de slotfase gewisseld. Liverpool hoopte nog verder uit te lopen, maar een treffer van Andy Robertson ging niet door vanwege buitenspel. Het bleef bij 2-0 en dus zit de Engelse grootmacht op rozen voor het bereiken van de finale in Parijs. Volgende week dinsdag valt de beslissing in Spanje.

Scoreverloop: 1-0 (53′) P.Estupiñán (e.d.), 2-0 (55′) S.Mané

Gaat Liverpool de CL winnen?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:46
4+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
25+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
37+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
78+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
33+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
81+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
82+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
19+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
69+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
119+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
245+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
104+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
47+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
11+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
83+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
202+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
37+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
142+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
745+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie