Kramer: “Geen stress bij RKC”

Foto: Kramer: “Geen stress bij RKC”

Michiel Kramer strijdt met RKC voor lijfsbehoud in de Eredivisie. De 33-jarige aanvaller verdedigt met de Waalwijkers de vijtiende plek in de vaderlandse competitie, goed genoeg voor directe handhaving. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat de spits in op de degradatiestress in Waalwijk. 

Of het nog een beetje vol te houden is in Waalwijk? “Jazeker. Het is hier lekker rustig. Waalwijk, hè. Er is hier niet snel sprake van paniek of stress. En zelf ben ik van nature ook vrij relaxt. En waarom zouden we dat niet zijn? De sfeer is goed bij RKC, de klik met onze trainer Joseph Oosting tenminste zo. En kijkend naar de stand hoeven we ons ook geen stress aan te laten praten. We hebben alles in eigen hand.”

RKC Waalwijk 

De spits weet echter dat het seizoen nog niet gespeeld is. Toch heeft de spits goede hoop: “Zeker, we zijn er nog niet. Maar als we nog drie punten pakken in ons resterende programma zijn we een heel eind op weg.” 

Kramer speelde met Feyenoord om het kampioenschap en maakt nu weer een staartstrijd mee. Of de druk te vergelijken is? “Nee, die druk is totaal onvergelijkbaar. Strijden om handhaving geeft veel meer druk dan spelen om het kampioenschap. Er hangt tenslotte zoveel meer vanaf. Banen van kantoormedewerkers bijvoorbeeld.”

Dat heeft hij in verleden wel eens anders meegemaakt. Kramer: “Bij ADO Den Haag, toch al een club waar het altijd onrustig is, heb ik afgelopen seizoen ervaren hoe zwaar dit kan zijn. Die verantwoordelijkheid voel je als speler. In die zin is de ontspannen sfeer bij RKC nu een verademing. Het maakt presteren makkelijker.”

Kramer is met tien doelpunten belangrijk voor de Waalwijkers. De spits voelt zich op z’n plek in het Mandemakers Stadion. “Ik ben uitstekend opgevangen door Frank van Mosselveld en Mo Allach (algemeen en technisch directeur, red), de trainer geeft me vertrouwen; dat helpt allemaal mee. RKC is voor een voetballer gewoon een hele prettige club.”

TIP: Bij Circus pak je 2.85x je inzet als RKC van Groningen wint! Vergeet ook je €250 welkomstbonus niet!

Blijft RKC in de ERedivisie?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie