‘Mertens laat PSV-droom uiteen spatten’

Foto: ‘Mertens laat PSV-droom uiteen spatten’

Dries Mertens lijkt zijn loopbaan af te sluiten in het shirt van Napoli. De bijna 35-jarige aanvaller staat op het punt om een nieuw contract te tekenen in Napels.

De toekomst van Mertens zorgt al langer voor discussie. Zijn huidige verbintenis loopt af en Napoli nam opvallend veel tijd om tot een definitief oordeel te komen. De Belgische buitenspeler lijkt nu dus alsnog bij te tekenen bij de Serie A-club, maar daarvoor moet hij wel fors inleveren. Van de 4,5 miljoen euro per jaar zou ‘slechts’ 1,2 miljoen euro (exclusief bonussen) overblijven.

Mertens verruilde PSV in 2013 voor Napoli. De Italiaanse topclub betaalde zo’n tien miljoen euro voor de kleine aanvaller, die uitgroeide tot een fenomeen. In 393 officiële wedstrijden maakte Mertens maar liefst 146 doelpunten en daarmee kroonde hij zich tot topscorer aller tijden van de club. Hij passeerde daarmee vele grootheden, waaronder natuurlijk Diego Maradona. 

PSV-gerucht

Mertens werd eerder dit seizoen voorzichtig gelinkt aan een terugkeer naar PSV. Al snel bleek dat de aanvaller zelf bij voorkeur in Napels wil blijven spelen en dat lijkt nu dus ook te gaan gebeuren. De Belg neemt daarbij zelfs een forse salarisverlaging voor lief. Hij gaat voor één jaar bijtekenen, met de optie om ook het seizoen 2023-2024 voor de Serie A-club te blijven spelen.

Napoli deed dit seizoen lange tijd mee in de Italiaanse titelstrijd, maar de Scudetto lijkt inmiddels onhaalbaar. Met nog vier duels te gaan moet men zowel AC Milan (zeven punten) en Internazionale (vijf punten, wedstrijd minder) inhalen.

TIP: Scoort Mertens tegen Sassuolo? Win 2.25 keer je inleg!

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie